View Single Post
Staro 05.09.2008., 18:09   #1
Tox78
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Krckanje venta i upotreba motornog ulja,spajanje 3 vent. na fanmate2

Imam neki Termaltakov vent od 120 mm koji sam dobio sa kucistem kao ispuh i poceo je proizvodit zvuk ko da krcka kao hard disk kad rosta samo ne tako glasno , i ulio sam malo finog motornog ulja za podmazivanje tamo unutra gdje je lezaj sad vise nezvrdna na smanjenoj brzini (imam zalman fanmate2) ali kad ga otfrljim do kraja cuje se malo ali ne tako kako se prije cuo , sad me zanima sta je to moglo bit da je prozujo posto je star par mjeseci samo i dal je to dobro radit posto su tamo ipak spojevi neznam kako se ulje ponasa u dodiru sa strujom, mislim da ne provodi struju jer bi vec vent pregorio i koliko je to dobro rijesenje ? Mozda bolje ipak kupit neki novi vent posto patim na tisinu kompjutera (sto cu najvjerojatnije i napravit) samo eto zanima me iz znatizelje ...

Imam jos jedno pitanje spojio sam 3 vetna od 120 mm na zalman fanmate2 da ih mogu podesavat, sva 3 su drugacija pa se prilikom paljenja kompa kad su smanjeni do kraja jedan nepali nego se upali kad pojacam na potenciometru pa onda ga tek mogu smanjit do kraja, dal bi se palili da su sva tri identicna, i dal je to preveliko opterecenje za jedan 3-pinski utor na ploci spojit 3 komada jer samo jedan i imama slobodan osim za CPU a osim toga i moram jer sva tri idu preko zalman fanmateo2 ?
Imam neki osjecaj od kad sam ih spojio sva 3 tak preko zalmana na jedan utor da se napajanje Forton 400 W PNF nekak jace grije ... mozda sam zabrijo neznam ?
Tox78 je offline   Reply With Quote