S html-om i css-om se može napravit 10 puta bolji site od nekog koji npr. ima razne điđe miđe u sebi aka flash,swf ...li kao sto je netko rekao, ako će site biti više puta dnevno updatean i sl. onda malo phpa zemeš (ili đumlu) i to je to...
jebiga, al ak je neki prezentacijski site za firmu od starog nebu potrebno I guess....
Odg na pitanja
1. Ja koristim Macromediu čisto jer sam naviko na nju al site možeš izraditi u notepad-u, tj. bilo kojem tekst editoru.
2. Macromedia ti ima 3 "view-a", code, design i kombinaciju... ja tekst unosim o code-u (zapravo 95 % stvari radim tamo) čisto zato da ne fulam neki paragraf i sl., a zatim u dizajnu okvirno provjerim kako izgleda. Kažem okvirno jer ono što vidis u design view-u gotovo nikad nije identično onom što ćeš dobiti u nekom browser-u. E sad, browseri su posebna priča.. defoltne margine između elemenata u IE i Mozilli naravno nisu iste (razlika par px) što nije bed, al kad imaš nekoliko elemenata puta par px razlike, na kraju dobiješ da ti u IE sajt izgleda znatno duži nego u Mozilli. Naravno da se srediti to, al to je nešto sto mrzim raditi..takozvano pimplanje
3. Za siteove tipa prezentacija neke firme ti je dovoljan html i css, jbg, css nemoras čak ni učiti, bude macromedia to obavila