View Single Post
Staro 04.09.2008., 10:15   #920
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Tek sad vidjeh post

Formless je nesto slabiji od S/T-a, ali daleko od toga da je los. Ima neku svoju pak posebnu crtu i fino sjeda, odlican album svakako Osjeti se manjak najjacih karika postave, ali svejedno nabavi, nebudes pozalio...

Ako ulovis priliku pogledaj Quo Vadisov DVD, ja sam ostao paf kako mogu izvest album uzivo u dlaku identicno kao u studiju uz toliku tehnicku zahtjevnost, fascinantno. Archetype mi je vise metal nego rock, ali ajde

Mastodonu daj jos koju sansu, izrazito su teski za probavit, ali jednom kad ih savladas, ne pustaju te Imas po p2p nekoliko live videa, tek kad ih vidis kako prase onda je dojam potpun!

Trenutno se ceka jedino novi album bogova, vise tu:

">" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350">

I da ne ostanem duzan par preporuka:

Communic - fenomenalni melodicni thrash sa izvanrednim vokalom, tvornice ekstremno dobrog riffovlja i dugackih remek stvari, cak je i treci po redu album totalno osvjezenje, a da ne pricam o prva dva.
Control Denied - mislim da se o ovome sve zna
Elegy - Manifestation Of Fear - meni dan danas jedan od najboljih i najzaokruzenijih progressive albuma, fenomenalne stvari, dionice, riffovi, aranzmani, solaze, lyrics-i, prica (koncept album), vokal (Ian Parry, meni osobno jedan od najboljih iz tog zanra), uglavnom cista genijalnost, ostatak diskografije slab (izuzev mozda pre-pickastog "Lost")
Sceptic - poljaci, tehnicki death, odlican
Symphorce - odlican njemacki power metal (mrzim taj izraz, a donekle i zanr), ali daleko od tipicnih power bandova, mracna atmosfera, genijalan vokal, ludnica stvari, jako slusljivo i "pitko", ako volis npr. Evergrey voljet ces i ovo
Orphaned Land - zidovi, ali preludi, mjesavina death metala i zvuka bliskog istoka, vrhunac karijere dostigli izdavanjem konceptualnog remek djela "Mabool" (veliki potop)
Forbidden - Distortion - jedan od najjacih albuma thrash metala koje sam cuo (uz klasike, naravno), fenomenalne stvari i odlicno odradjena svirka + mrak vokal = zaraza
Fates Warning - Perfect Symmetry i Parallels - obavezna lektira progresive
Quensryche - Operation Mindcrime - ne treba posebno predstavljati, takodjer lektira, live DVD Operation Livecrime nadmasio sam album
Atheist - Elements - jedni od istaknutijih bendova Floridske death metal scene onda, Elements je remek djelo sa uletima jazz-a
Gordian Knot - opet Cynic ekipa ima prste u tome, dalje netrebam ni pisati
Morgana Lefay - fenomenalni svedski thrash sa hrapavim i pjevnim vokalom koji toliko dobro pase uz svirku da nemres vjerovati, veliki napredak u vidu zadnja 2 albuma (Grand Materia, Aberrations of the Mind), tko voli npr. Nevermore ovo ce mu biti zakon

Eto, malo je kasno pa mi mozak bas ne radi, ak se sjetim jos cega, nadopisem

Aha, jedva cekam novi od Cynica, trebao bi izaci krajem oktobra.

Od ovih preporuka, vecinu imam, nije ko prosli put. Moram taj Forbidden poslusat.
SRV je offline   Reply With Quote