View Single Post
Staro 04.09.2008., 00:15   #10
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
i tako pocmu seruckat u prazno pa ce iduci puta dobiti k a ne informaciju koliko ce nesto kod nas kostati

inace manji je problem u uvoznicima a veci u trgovinama, barem po onome sto sam ja primjetio. hardver obicno ne kupujem u nekoj in trgovini nego tamo gdje mogu dobiti na kredu a s obzirom da oni ne drze takvu robu na lageru nesto posebno obicno mi sve moraju naruciti od uvoznika i dodje za dan-dva sa svjezom cijenom. cak i kad uracunaju svoju ne bas malu marzu cesto kasnije shvatim da sam neke stvari platio manje nego u recimo vemilu ili nekoj slicnoj trgovini.
evo svjezi primjer je monitor - uzeo sam ga prvi tjedan kad se T serija pojavila kod nas i platio ga 1750kn. na stranicama niti jedne poznatije pc trgovine koja mi je pala na pamet ga nisam mogao naci ispod nekih 2000-2300kn. trebalo je gotovo 3 tjedana da cijena posvuda padne na tih 1750 (sada ga vec ima i ispod 1500 ali samo protis, svi veci su skuplji 100-200kn).
tako je sa svime a ne samo tim jednim artiklom, ocito je da ovi "veliki" uzimaju poprilican iznos na racun skladistenja te robe i gubitaka koje tako mogu imati. namjerno kazem "mogu" jer rijetko ih stvarno i imaju. takve stvari uniste samo male trgovce.
greg SE je offline   Reply With Quote