View Single Post
Staro 03.09.2008., 17:38   #27
Callidus
Premium
 
Callidus's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Zagreb - Gornje Jesenje
Postovi: 83
@big guy

1. fortron 350w bi bez brige pogonio tu kombinaciju

2. razlog zašto sve komponente nisu dostupne u svim konfiguracijama je povezan sa ciljem kojeg želimo ostvariti, a to je ponuditi laiku mogućnost da složi sam sebi izvrsno balansiranu konfiguraciju poput najboljih stručnjaka sa ovog foruma. previše opcija daje veću mogućnost greške. Jedna grafička hd 4870X2 nebi imala apsolutno nikakvog smisla u ovoj konfiguraciji. Procesor bi bio preslab, memorija prespora, napajanje preslabo, kućište nebi bilo dovoljno ventilirani itd.

zbog toga postoji više konfiguracija ciljanih na različite profile korisnika. e tu sad trebam i pomoć vas forumaša da bih te opcije čim finije podesio. Osim ovih 4 bit će još nekoliko konfiguracija. Optimizirat ću jednu konfiguraciju za profesionalce (audio, video, CAD), zatim jednu potpuno nečujnu sa Hi-Fi entuzijaste itd.

žeim stvoriti nekoliko (ne previše) različitih profila u kojima se kupac može prepoznati i onda može fino konfigurirati to računalo bez opasnosti od greške.

dakle, ako se tko ne može naći u postojećoj ponudi to bih volio čuti da vidim jesam li zanemario koju korisničku skupinu

3. 4gb memorije ima iz razloga što smo profilirani kao centar za vrhunska rješenja. želimo pružati samo premium i best buy rješenja gdje kupac unaprijed zna da nema kompromisa sa kvalitetom. Odlučili smo povući crtu i ne nuditi proizvode ispod nekih standarda, makar time izgubili dio kupaca, ali na duže staze upravo orijentacijom isključivo na kvalitetu mislimo da možemo izboriti mjesto na tržištu (običnih shopova je već previše, tu se ne može konkurirati velikim igračima)
4gb nije napamet. Vista 32bit može alocirati 3.5gb memorije, 2gb joj definitovno nije dovoljno, 3gb je neki minimum, no memorija je veoma jeftina trenutno i odredili smo taj još 1gb viška za dodatni komfor koji će se ispoljiti kroz cca godinu dana korištenja kad računalo bude zagušeno sa hrpom nepotrebnih aplikacija..
XP nemamo na umu i preporučujemo vistu

4. jefinije modele laptopa nemamo iz istog razloga koji sam maloprije naveo (vidi "O nama" na stranici za detljno pojašnjenje). Jednostavno smo povukli crtu i odredili da nećemo nuditi "šrot" proizvode, nećemo raditi kompromise jer želimo biti poitovjećivani sa kvalitetom.

5. opcija za torbe i dodatke je u izradi. trenutno radim bazu podataka iznova da umogućim uvjetne menije. Dakle bit će!

6. drago mi je što si spomenuo Alienware.. Taj segment je još jedna dio gdje smo trenutno bez konkurencije.
Naime kao što je manjem dijelu foruma znano, alienware ne proizvodi svoje laptope. To za njih radi Clevo i Arima. Oni ih samo kozmetički dorađuju.
Na isti način rade još neke malo manje razvikane marke.
Vjerojatno si čuo za Eurocom, Sager, Hypersonic, Voodoo PC, Falcon Northwest itd.

To su isto proizvođači extremnih laptopa poput Alienwarea za koje laptope proizvodi Clevo i Arima

A upravo Clevo imamo u našoj ponudi. I to dva njihova najjača modela (jači model je u biti najsnažiji laptop na svijetu - uskoro dolazi i nova revizija sa 9800GTX SLI grafikom)

Cjenovna usporedba ti nije dobra. To su cijene za US. Ta ista konfiguracija u europi stoji 1755eur www.alienware.de što je skoro 13000Kn. Pritom je slabiji od Cleva M570 koji imamo u ponudi (i koji će biti jeftiniji od toga)

eto.. ali hvala na pitanjima, dobra su i dala su mi priliku da još detaljnije objasnim našu filozofiju
Callidus je offline   Reply With Quote