Računalo nije za mene, dakle limitiran sam s parama, a i moram složiti nešto stabilno, dugoročno, konfu koja će trajati 3-4 godine bez problema, zato sam se odlučio za Quad, to što Quad nije za igranje, to znam, no nisu neke velike razlike, tj. moći će se igrat i s Quadom, a i već su počeli raditi igrice za Quad, kojih će biti sve više i više.
Ok hvala za napajanje ostaje to odmah mi se činilo kao dobar izbor, no što sam više čitao o potrošnji sam bio ne sigurniji u svoju odluku.
GTX+ sam i mislio : VGA PCI-E XFX GeForce PCX 9800 GTX+, 765MHz, 512MB DDR3, DVI, HDTV
No ne mislim OCat, ne mislim stavljat dodatni cooler, jer to sve košta, jedino bi stavio dodatne običe coolere za kućište, što bi poboljšalo protok i temp svih komponenti bar za malo.
Što se tiče RAMa, nije neka razlika u cijeni, 690 kn ili 500 kn, a koliko sam vidio ovi rami su zakon, ja bi išao po "tradiciji" na Corsair, pošto sam i sam vlasnik istog već jako jako dugo. No gledao sam malo okolo i Cruical B. je navodno bolji, a dodje samo 40-50 kn vise.
Što se tiče chipseta. Gdje ima tih ploča za kupiti pošto ne vidim taj MBO nigdje osim u Diskont24, a meni je dosta važno kupiti to danas.
MB Gigabyte EP45-DS3, s775, iP45, Core 2 Extreme Quad-Core/Core 2 Duo ready, FSB 1600/1333/1066 MHz, je li ovo ok ploča nije taj P, i dođe 737 kn !?
Još samo jedno pitanje me muči, koji OS staviti. Pošto je Quad, sumnjam da je XP dobar odabir. (Linux, MAC OSX ne dolaze u obzir).
Naime to je monstrum od računala, a slažem ga za dijete od 14 godina. Zato nije baš skroz bitno da bude sve u dlaku i najbolje, ali pošto već imam do tih para limit, zašto ne uzeti najbolje.
Da ne bi bio full OT zanima me koliko su dugački kablovi, i ima li dosta priključaka, jer sam se s nekim napajanjima razočarao u svezi glede ovih stvari.