Citiraj:
Autor McG
Pošto se potpuno legalno može skinuti razna muzika (poput one Adama Goldberga) i masa dobrih filmova, dokumentaraca i serija (poput nVidijinog tech-demo Sanctuarya koji je krenuo isključivo na webisode principu), tema se može nastaviti u tom smjeru. Bez potrebe da se spominje ilegala, koju čovjek nigdje ne navodi i srodne akcije koje naposljetku za rezultat imaju - siromašnog modnog mačka i Maju Šuput u (naprosto nevjerovatno za naše prostore prepune slavnih plagijatora) istoj odjeći na dva različita promoviranja svojeg novog albuma. 
|
Baš tako. Evo, na primjer Radiohead su na potpuno legalan besplatan download još prošle godine ponudili svoj novi album. Pearl Jam, U2, Tom Waits, Nine Inch Nails i mnogi drugi također. Izvođači korisnicima ostave mogućnost da glazbu skinu besplatno ili je mogu platiti koliko žele. A da ne pričam o gomili nezavisnih alternativnih bendova kojima nije interes prodati album, već da ga što veći broj ljudi čuje. Sličan trend je već počeo i u svijetu filma.
Citiraj:
Autor Valg
/
|
Hvala! Upravo ovakve odgovore sam imao u glavi kad sam pisao post.
Zahvaljujem svima.
Samo da napomenem da nisam informatičar, već dolazim iz društvenih znanosti. To znači da se znam služiti kompjutorom, ali nisam dovoljno stručan kada je riječ o komponentama, njihovim karakteristikama, performansama i slaganjima. Zato sam mislio da mi vi, koji se kužite u to, ako je ikako moguće, predložite konkretne komponente s cijenama iz istog dućana u koji bi ja došao, rekao želim to, to i to, i u kojem bi mi oni to i složili.
Mnogi kažu da mi je dovoljna i neka jeftina jednostavna varijanta. Pa, možete li mi onda, molim vas, predložiti neku od oko 3000-3500 kuna?
E, da, isto tako ne bih volio da mi se stalno nešto kvari, rikava i zeza. U svakom slučaju namjerama mi je taj kompjutor koristiti u neko dogledno vrijeme, s time da ne želim imati s njime previše problema. Osim toga, tko zna, možda će mi se trebati poslužiti i za nešto zahtjevnije.
No hard feelings. Hvala.
Još nešto, koje windowse preporučujete - xp ili vistu?