HISTORY:
PRVI POST (27.8.2008 21:42): Ovo je sve za danas. Mislim da sutra ide ostatak… Dakle ostaju mi samo još dizanje napona u BIOSU (da, moguće, al onda zaboravite sniženi napon) i općenito o BIOS editiranju i raznim BIOSima tipa Diamond XOC, Asus TOP , otključavanju overdrivea i sl.. to je sve vezano za bios.. Malo me peku oči opet od tipkaranja ovoga

Uređivanje posta i tipfeleri idu kad bu sve gotovo, makar sam maloprije pročitao sve još jedno mi mrvu poredio.. a vi dajte primjedbe i komentare na ovaj dosadašnji dio... Nakon 4h tipkanja već slabo razaznajem ak sam koju glupost napisao

Cya! I laku noć!
EDIT (28.7.2008 13:30): eh da, našao onaj link za flashanje, to je Wiz bio fino pojasnio sve o ovom istom threadu
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=300
EDIT: 28.8.2008 - ispravljen veliki tipfeler u članku (pisalo na jednom mjestu da originalni bios daje 1,083V umjesto 1,263V

) Tnx Tihomiru na ispravku

sad idem nastavit pisanje ostatka čim prošećem po forumima i pročitam kaj ima novo
EDIT 28.8.2008 20:23-20:42 - dodani detalji oko Ati tray toolsa i Viste 64bit (ReadydriverPlus) i DX updatea kao i još neke stvari i linkovi vezani uz ATT (FAQ, DX, ReadyDriver Plus i sl), link za zadnji DX.
Idem sad nekaj obavit u Visti da znam vama reći kak to ide, a onda idem gledat film.. Nadam se da ste strpljivi jer ni danas ništa od opisivanja detaljnih BIOS tweakova
EDIT 29.8.2008 - dodao kako dići napon i Overdrive limit u BIOS-u i koji sve moddani BIOS-i postoje (tvornički); modanje svojeg BIOS-a bude s vremenom, idemo od najlakših rješenja prema kompliciranijim

Dodao sam natuknice vezane za editiranje BIOS-a i upute i linkove za "učenje" za početak. Isto tako, u alate dodan Gainward ExpertTool, i info o RivaTuner 2.10 beti. Manje ispravke i sl neću in spominjati.. ali ima tu još puno posla!
EDIT 1.9.2008 - nakon par dana odmora (402 street race na Grobniku

) stavio dodatne informacije i malo uredio post. Dodan je Rivatuner 2.10 koji je izašao jutros, detalji o korištenju ATT u x64 Visti (ReadyDriver Plus), i pridodao sam na par mjesta kako sve to ide i sa 4850 karticama na Valgov zahtijev
EDIT2 1.9.2008 - A vi sad komentirajte i ono želje i pozdravi i tako to..
Molim samo moderatore i admine da mi ostave ovih prvih 5 postova da imam gdje nastaviti tipkanje uputa.. HVALA!
EDIT 2.9.2008 - napokon malo sređen drugi post jer je bio nečitljiv u originalnom ("nabacanom") obliku

Nadam se da je Jelc sad sretniji

Isto tako dodane su i slike vezane za montažu Accelera S1, ali još nisu sve, nije mi više stalo na stick a ostatak mi je doma..
EDIT2 2.9.2008 - Sada su sve slike vezane za Accelero gore. Isto tako - prvi, drugi, i četvrti post su sad skroz sređeni, pa ako imate kakve primjedbe recite da ispravim i/ili nadopunim. Treći post je bio i prije više-manje OK pa ga sad nisam dirao, ali mislim da će sutra tokom dana zbilja sve biti finishirano. Još jednom, ako vidite bilo kakve greške, ili "rupe" u uputama, viknite pa da nadopunim. Malo mi je teško sve napisati jer mi istovremeno stoje u glavi 3-4 stvari i onda stalno nešto zaboravljam i/ili preskočim.
EDIT 3.9.2008 - malo sređen 3. post, ima tu još nešto posla.. i dodana nova verzija ATi Tray Toolsa
EDIT 7.9.2008 - dodani detaljniji opisi kako su mjerene temperature (post #4), nove verzije programa ATT i Everest (post#1), provjereni svi linkovi i zadnje verzije ostalih programa, na pojedinim mjestima malo presložen tekst da bude jasniji. Dodani su i direktni linkovi na neke downloade, a potencijalno problematični su još duplicirani na Rapidshare (pokušavat ću održavati "mirrore" sa zadnjim verzijama popularnih programa na Rapidshareu i dalje). Isto tako u prvi post je dodana kratka lista što NIJE u ovim uputama, pa recimo da je to svojevrsna "to-do" lista. Ako bude vremena i volje, bilo moje ili nekog drugog, to će bit napravljeno.. a ako ne bude, onda imate ovo što imate

Danas će post ići kao sticky (hvala Jelc!), pa ako imate još neki dodatak javite da sve bude lijepo divno i krasno prije "objave"

Neke veće izmjene ne očekujte u skoro vrijeme
EDIT 21.9.2008 - u prvom postu dodani novi linkovi/verzije za RBE (1.15), RivaTuner (2.11) i ATi Tray Tools (1.5.9.1314). Dodan i link za HDMI Audio driver za WinXP 32/64
EDIT 7.11.2008 - nakon dužeg vremena navratio sam updateati linkove.
Dodan je link na novi DX koji je izašao danas, kao i linkovi na RBE 1.17 i GPU-Z 0.2.8
Dodan novi ATT link, kao i link na folder u kojem se nalaze zadnji buildovi ATT-a; maknuti moji rapidshare linkovi na (pra)stare verzije.
Dodan link na ATi hotfix (za STALKER Clear Sky, Far Cry 2)
Dodan link na post koji je napisao Igor_ZG, sa svim onim slikicama oko montiranja Accelera i VRM coolera, hvala!
Obrisani neki viškovi koji su bezveze stajali u postovima
EDIT 10.12.2008 - novi linkovi dodani i to:
- link na novi 8.12 driver i prateći Avivo (i 2-3 riječi o novoj funkciji driverA)
- link na novi GPU-Z 0.3.0
- linkovi na novi ATT i novi ATT Loader program (za rad na Visti x64)
- Rivatuner 2.20 link
- RBE 1.18 link
- link na novi Folding@Home klijent za 4xxx kartice (!!)
To je to, uživajte i dalje sa svojim 4870 karticama