View Single Post
Staro 01.09.2008., 09:42   #54
glista
crni pas
Moj komp

glista's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Bubba
Ako te zadovoljava samo 100% sigurnost, preporucam M67 u usta i 100% ti je zajamceno...
WTF?

Citiraj:
Autor Bubba
Ne znam odakle cupas statistiku i znas li je uopce interpretirati, no valjda si i sam svjestan sa lupetas bezveze (najbolje je da svi krepamo od iznenadnog napadaja slijepog crijeva, jer su ubogom Maskarinu morali amputirati nogu zbog toga, primjerice?). S ocnim problemima imam dugogodisnjeg iskustva, sto first hand, sto obiteljski, sto opcenito od ljudi s kojima sam u doticaju - znam vrlo dobro 3 ljudi koji su imali ekstenzivnog kopanja po ocima (a jedna od njih je i moja majka, koja ima velikih problema s ocima uzrokovanih dijabetesom) i koji su bili podvrgnuti zahvatu korekcije dioptrije (izmedju ostalog), i ni u jednom razgovoru i konzultacijama s lijecnicima nije spomenut obazriv postotak kardinalne greske tijekom takvih operacija (a preslo se doktora, sto domacih, sto u Austriji, Njemackoj, Francuskoj i Italiji).

radi se o tome da je to isključivo proizvoljna operacija, dakle tvoj vlastiti izbor da ispraviš urođeni (ili vremenom stvoreni) nedostatak, dakle bit stvari je da ničime nisi uvjetovan, osim vlastitom voljom, da napraviš zahvat. dakle, time prihvaćaš uobičajeni rizik svake operacije, ja sam bubno 2% i taj postotak uopće nije relevantan, može biti 5% i može biti 0,5% - to se odnosi na rizik i komplikacije pri samoj operaciji, a mene to i ne zabrinjava toliko, zapravo to me ne zabrinjava uopće.

bitno je ono što slijedi nakon idealno završene operacije, dakle nakon što progledaš i sav od ushićenja zaurlaš da konačno opet vidiš, jer većina (da ne kažem gotovo svi) problema nastupa nakon određenog vremena, kod nekih nakon godine dana, kod nekih nakon 3 godine, da ne kažem da ne postoji nikakav uzorak što se dešava kad ti sa 60 i kusur, rokne ili se poveća očni tlak....

jesi upoznat sa samom tehnikom zahvata? jel znaš što se zapravo na oku napravi? evo link http://www.fda.gov/CDRH/LASIK/animation.htm
najveći problem je u tome što se reže rožnica..........i što laser zapravo "brusi" površinu ispod, a nakon toga se rožnica ponovo lijepi.......tu nastaju problemi.....ako nekog interesira mogu iznjeti konkretne primjere što se ljudima dešavalo, neću samoinicijativno pisati jer bi me opet netko mogao optužiti da "plašim ljude"................katastrofa.......

ja sam u cijeloj ovoj priči laik, ali obzirom da sam intenzivno razmišljao o LASIK-u, čak i bio odlučio da ću to napraviti počeo sam se o svemu detaljnije interesirati, onda kad čuješ i one loše, pa čak bi se moglo reći i tragične priče, onda ipak vidiš da se (kao i u svemu) u prvi plan guraju samo hlavospjevi.....onda kad shavtiš da tih tragičnih i nema baš toliko malo, onda se pitaš jel sve skupa vrijedno rizika, meni još nije, bar ne s ovom i ovakvom tehnikom

možda ja brijem bezveze, ignorirajte me, radite po svom, ja sam samo htio upozoriti da ljude da ne srljaju, osim toga jako lijepo zvuči statistički podatak
da je 95% pacijenata nakon zahvata zadovoljno............

Citiraj:
Autor Bubba
Potpuno te razumijem, frka je kad je vlastito dupe (oko) u pitanju, ali pretjerujes ga way to much...
možda tebi tvoje oko vrijedi kao dupe, meni je moje ipak vrednije

Zadnje izmijenjeno od: glista. 01.09.2008. u 09:53.
glista je offline   Reply With Quote