Citiraj:
Originally posted by choby
ma mislio sam da je pod palcom jedan gumb, ne da je samo jedan gumb na cijeloj palici. znači palac u tom slučaju mora kontrolirati hat, fire-gumb i throttle...previše
ok, treba probat pa vidjet, ali zakretanje zgloba kod logitecha mi se čini kao savršeno rješenje
pa dobro kakvu onda tehnologiju koristi logitech? nemreš mi samo reć da je palica neergonomska i da je joystick lagan...
|
Pod palcom su dva gumba, throttle i hat. Hat ne diraš dok pucaš, zar ne? Treba ti samo dok tražiš mete, eskiviraš neprijateljima i sl. U krajnju liniju tak je i na svim ostalim palicama.
Jedino kaj je višak je throttle. Radi se alternativnom rješenju, nekom neće pasat, ni meni nije na prvi pogled izgledalo kao da valja, ali sam se navikao u roku od pola sata. Stvar ukusa, iskustva, ali i stila borbe barem što se tiče Il2 sturmovika.
Zakretanja zgloba je prosutno na 80 posto stickova koji postoje i daleko je od idealnog rješenja zato što je dnom rukom moraš kontrolirat tri osi što i nije baš najednostavnije, a pogotovo ne najpreciznije. Ova Geniusova shema je odlična što se tiče nišanjenja, ali moram priznat da pri izvođenju manevara ima i svoje loše strane. Nekakav kompromis između ova dva rješenja, a po meni i najbolje rješenje uopće, ima Thursmater Topgun Afterburner sa rudderom koji se nalazi na zasebnom throttle sticku kao klacalica koju kontroliraš sa kažišprstom i prstenjakom lijeve ruke.
Kaj se tiče FF-a...
Logitech koristi istu tehnologiju, ali jedno dva puta lošiji, slabiji motor nego Geniusov joystick. Kad je intezitet sila postavljen na 100% ja s njim nisam mogao ugodno igrati zato što stvarno opako bacao. Srećom to se sve da naštelat. Sve u svemu jači motor uz istu preciznost ima veliki utjecaj na dojam.