View Single Post
Staro 31.08.2008., 01:59   #1
bjede
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Par pitanja u vezi .iso datoteka

Tražio sam po forumu i guglao, no nisam uspio pronaći objašnjenje pa ako može pomoć...
1. Imam dvije .iso datoteke i želio bih ih spojiti u jednu. Da li je to moguće i postoji li kakav program za to (ne klasičnim načinom da ih ekstraktiram na hard, stavim u jedan folder pa onda napravim image file tog foldera)?

2. može li se velika .iso datoteka (preko kapaciteta jednog DVD-a) podijelit na dva DVD-a, a da pritom sve ostane u redu (da se instalira 1. DVD i onda zatraži instalaciju 2.)? Znam da se može .iso stavit u .rar i onda namjestit veličinu, ali zanima me ima li neki program s kojim bi se to napravilo direktno.

3. imam problem da nakon prženja .iso datoteke na DVD nemam autorun pri pokretanju DVD-a. Također, ne mogu pokrenuti instalaciju ni prilikom klikanja na ikonu optičkog uređaja, već jedino opcijom desni klik->open. Probao sam mountat .iso file i pržiti te ekstraktirati na hard i onda napraviti data disc i oba puta nije bilo autoruna (a ima ga u .iso datoteci). U čemu je problem?

Sorry na ovako dugom postu, ali me ovo muči več duže vrijeme, a hard mi je pun pa bih se želio riješiti nekih fileova. Ispričavam se ako je već negdje postavljeno slično pitanje.
Hvala!
bjede je offline   Reply With Quote