totalni!
Vidim da si u tim vodama, pa bih spomenuo jos par bendova (za vecinu vjerojatno vec i znas):
Spiral Architect - totalno Cynicovska muzika, ali jos kompliciranija, cisti i na momente prilicno zivcani vokal. Malone gostovao, bubnjar je fenomenalni Asgeir Mickelson, inace stalni bubnjar Borknagara. Fenomenalno...
Aghora - za ovo bi morao znat

dovoljno je rec da se radi o ritam sekciji Cynica (2xSean, bubanj, bas) i nenad***ivom zenskom vokalu. ZAKON.
Archetype (album Dawning) - fenomenalni progressive, odlican vokal, ritmicki ponekad nebulozne stvari, na albumu hit do hita
Mastodon - njih jednostavno treba cuti, bolestan bend
Naamah - odlican poljski progressive sa zenskim vokalom, naletio kad sam trazi Aghora-like bandove
Necrophagist - brutalan, prebrzi, ludjacki, virtuozni i uvrnuti tehnicki death metal. Genijalno, ako imas zivaca slusat
Quo Vadis - odlican melodicni tehnicki death iz Kanade, posebno upecatljiv zadnji album Defiant Imagination
Pitbulls In The Nursery - brutalni tehnicki death
Blotted Science - nenormalni atonalni Spastic-Inkovski metal, iz lonca Rona Jarzombeka, dovoljno je reci da je s njima bubnjao i Derek Roddy
Behold... The Arctopus - maticni bend sadasnjeg bubnjara Blotted Science-a, takodjer tehnicka boleshtina
On The Virg (jedini album Serious Young Insects) - ovo jos uvijek smatram najvecom genijalnoscu koje sam ikad cuo (uz Cynicov Focus), savrseno zaokruzen album, radi se o jazzy metal fusion progressive pas mater sa manijakom Virgil Donatijem na bubnju, svakako preslusat!
Eto, propustio sam jos dosta toga, ali neda mi se jos pisat