View Single Post
Staro 29.08.2008., 10:37   #894
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
totalni!

Vidim da si u tim vodama, pa bih spomenuo jos par bendova (za vecinu vjerojatno vec i znas):

Spiral Architect - totalno Cynicovska muzika, ali jos kompliciranija, cisti i na momente prilicno zivcani vokal. Malone gostovao, bubnjar je fenomenalni Asgeir Mickelson, inace stalni bubnjar Borknagara. Fenomenalno...
Aghora - za ovo bi morao znat dovoljno je rec da se radi o ritam sekciji Cynica (2xSean, bubanj, bas) i nenad***ivom zenskom vokalu. ZAKON.
Archetype (album Dawning) - fenomenalni progressive, odlican vokal, ritmicki ponekad nebulozne stvari, na albumu hit do hita
Mastodon - njih jednostavno treba cuti, bolestan bend
Naamah - odlican poljski progressive sa zenskim vokalom, naletio kad sam trazi Aghora-like bandove
Necrophagist - brutalan, prebrzi, ludjacki, virtuozni i uvrnuti tehnicki death metal. Genijalno, ako imas zivaca slusat
Quo Vadis - odlican melodicni tehnicki death iz Kanade, posebno upecatljiv zadnji album Defiant Imagination
Pitbulls In The Nursery - brutalni tehnicki death
Blotted Science - nenormalni atonalni Spastic-Inkovski metal, iz lonca Rona Jarzombeka, dovoljno je reci da je s njima bubnjao i Derek Roddy
Behold... The Arctopus - maticni bend sadasnjeg bubnjara Blotted Science-a, takodjer tehnicka boleshtina
On The Virg (jedini album Serious Young Insects) - ovo jos uvijek smatram najvecom genijalnoscu koje sam ikad cuo (uz Cynicov Focus), savrseno zaokruzen album, radi se o jazzy metal fusion progressive pas mater sa manijakom Virgil Donatijem na bubnju, svakako preslusat!

Eto, propustio sam jos dosta toga, ali neda mi se jos pisat
Evo opet kvotam ovaj post sa fenomenalnim preporukama, napokon sam pribavio vecinu stvari.

Par rijeci o Aghori, odnosno o self-titled albumu iz 2000. godine (ima i noviji Formless, njega jos nisam cuo). Bolesno, bolesno, BOLESNO dobro! Reinert i Malone razvaljuju, vokal se lijepo uklapa, gitara kao da reze drva. Ritam sekcija je briljantna, album nije nista losiji od Focusa, svaki je dobar na svoj nacin.

Quo Vadis je strava, vrlo brza i dinamicna muzika, Necrophagist sam jos davno slusao, Archetype je vise progresivni rock ali svejedno je super, Virgil Donatijev album je odlican, imho bolji od novog Quantuma od Planet X-a, a ovaj album spominjem jer je 95% toga Donati napisao.

Mastodon mi jos nije legao, ne znam zasto, malo mi previse vuku na tinejdzerske bendove. Spiral Architect, jebote ondje je bas daleko izrazeniji od gitare, vrlo neobican zvuk, a dobro se vidi tko su im bili uzori.

@SU: imas li jos ovog?
SRV je offline   Reply With Quote