View Single Post
Staro 28.08.2008., 14:26   #1016
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
a šta je SLi nego CF? ili opet neke urote kujemo,da ATi kartice neće x16/x16 radit na SLi pločama..

Ja pišem samo o onome šta sam vidio i svjedočio,šta nisam,ne mogu pisati..da dizel sa 3.6 -6850- ghz ima 14k a dečko sa quadom na 3.0 da ima 18k je naprosto nemoguće i sajns fikšn.4000 marka se nigdje ne mogu natući.. cpu score naprosto nije toliko veći,a fps su identični ako ne i slabiji na quadu.

Sad sam vidio,i da je stock 3.0 6850, 4000k marka naspram quada 3.0,get serious.

Nema veze,samo sam se uključio jer mi bilo čudno..nije to meni odavno mjerilo ničega.Pet put sam ga odvrtio možda u životu.Čirs

Ne znam šta pričaš o triple SLi,kad sam napisao,evga ploča 680i,dvije 3870,jedna sapphire,druga club 3d,i neće pa neće na x16 obje..veoma sličan score kao i dizelov na mom procu i 3.2ghz,odnosno 3.6.

ok, ajmo redom.
kako ste slozili vas dvojica da crossfire dvije hd3870 radi na nvidia sli ploci?
Jel se koristio software hack?
Jel ste uopce sigurni da je radio crossfire, a ne da su samo 2 grafe bile stavljene i davale sliku?

Jel mozes procitati u manual ploce sta pishe koje lineove sve podrzava?
Onda kad vidis da pishe 2 puta 16x line u pitanju obicnog sli-a, u zagradi ono sta pishe? (8x efektivno ako se nevaram)?
Pa pogledat sta pishe na plocama s x38 chipsetom? Malo je drugacije to.

evo ti jedna otprilike razlika izmedju razlicitih lineova:
link
meni je recimo razlika u 3dmarku bila oko 1400 bodova ako se dobro sjecam kod crossfire hd3870 kad sam presao s p35-ds3p ploce na x38-dq6 i cisti 2x16 line. Razlika u igrama? Nebi bash rekao da sam vidio golim okom .

Josh jednom, tu su u pitanju driveri, pacth za directx, pozadinski programi, fsb kod procesora, neklok grafe, na kolikoj frekvenciji radi mema, etc... etc...

edit i score dodje skorom na normalno, a quad napucava score u 3dmarku, pa to je bar poznato
Pippincro je offline   Reply With Quote