View Single Post
Staro 28.08.2008., 12:22   #1097
Corporal Clegg
Outlaw Torn
Moj komp

Corporal Clegg's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Evo par bisera iz lokalnog ducana. Da, bas ducana, nisu nista vise od toga.

Prije jedno 3 godine otisao frend do njih raspitati se za cijene Pentiuma 4. Pita prodavacicu imaju li ih, kaze da imaju. Pita koliko kostaju, kaze ona njemu 4,500 kuna. On ju gleda u cudu i kaze da kako toliko, pa u HG Spotu je oko 1,500.
"Da, ali znate, sad je rat u Iraku, pa su skocile cijene svega!"

Drugi biser, isti frend u istom ducanu, just for fun, ode vidjeti imaju li 80 mm ventova za kuciste. Ista zena mu pokusa prodati spiku da je isti vent kao u drugom ducanu kod njih dva puta skuplji jer je to, eto, "jako kvalitetan cooler".

...

A sto se HG Spota tice, evo i moje price.

Kupio sam kod njih komp '02, u ljeto '03 pocela meni pucati graficka. Windowsi se smrzavaju, u igre ili udje pa se smrzne ili se smrzne kad pokusam pokrenuti nesto... Uglavnom, drek. Nista, spakiram komp, sjednem u auto sa starim i pravac Zagreb (inace zivim jedno 50 km dalje). Ostavim komp, opisem kvar, "Dodjite za 3 dana". Nazovem za 3 dana, kazu gotov je, pokupim komp, i u opisu servisa imam sto vidjeti. Naime, reinstalirali su Windowse i stavili nove drivere za graficku. Reko OK. Nakon tri dana, ista spika, komp se smrzava. Odnesem im po drugi puta komp, opisem kvar i prethodni servis, pita me junac jesam li reinstalirao drivere od svega. Kazem jesam. "A od modema?". Gledam ga i ne vjerujem usima... Kazem tipu da je vjerojatno stvar u grafickoj, jer nista drugo ne daje takve simptome. Dobro. Nazovite za 3 dana. Nazovem, dodjem po komp, ista sranja iduci dan.

E onda sam malo puko sjeo u auto sam, u rekordnom roku stigao do njih, trecem tipu na reklamacijama dao komp, opisao kvarove i rekao da ocekujem da naprave svoj posao i zamijene mi graficku. Tip je pogledao sva izvjesca sa servisa, pogledao me i rekao "Hm, da, vama je ocito pukla graficka, nije mi jasno kako to nitko nije ranije uocio" (no shit!). Ispricao se, uzeo podatke, rekao da dodjem za 3 dana. Dosao, dobio istu graficku (GeForce MX440), samo noviju reviziju i to je bilo to.

Da driveri od modema...