Evo sa prijateljem sam malo razmišljao o ideji da otvorimo neku igraonicu u gradu budući da neznam ni jednu vrjednu spomena [normalan prostor i kompovi].
E sad zanima me zašto ih konkretno nema ? Dali je profit pre malen u odnosu na ulog/rizik... računao sam da se sa nekih 150/200k kn moglo otvorit solidna igraona sa nekih 10-15 [5k kn po konfi + monitor i periferija i windows mi se čini realno] računala sa papirologijom i slično ali neznam konkretno koliki je prosječni profit ovakog nečeg. Normalno to ovisi o raznim faktorima kao npr. lokacija i reklama, ali mislim da u Rijeci nema trenutno konkurencije [vidio sam jednu al to je ono bože sačuvaj gadi ti se dirat tipkovnice i slično].
E sad negdje u centru blizu osnovne i srednjih to bi se dalo napunit, al neznam konkretne brojke i cjene u prosjeku. Vidio sam temu davno još kad je netko otvarao pa je pitao za konfe, pa zanima me ako može netko podjelit iskustva tipa prosjek zarade po danu, cijene režija i općenito isplativost.
Isto tako dali je procjena početnog ulaganja realna za opremu [normalno i software] i papirologiju te neki početni najam prostora ?
Koliko je realno očekivat nekakav kredit od banke i u kojem postotku ? Predpostavljam da nema smisla očekivat ulaganje od nekog jer je isplativost pre malena da bi se ostvario profit koi bi opravdao rizik.
Mislim da sa pravilnim reklamiranjem i aktivnim organiziranjem evenata tipa turnira dalo bi se nešto pokrenut ? Još možda i sponzorstva od nekih shopova ili slično.
Onako lagani brainstorming, ništa konkretno još ali volio bi istražit opciju pa ako se nekom tko je prošo proceduru ili ima informacija da podjelit bio bi mnogo zahvalan

Dakako i slobodne procjene i ideje su dobrodošle.
[ispričavam se ako je slična tema bila search baš i nije vratio neki relevantni match ali nemogu reć ni da sam se ubio od traženja

]