View Single Post
Staro 27.08.2008., 13:45   #1093
Gradjanin
Premium
Moj komp

Gradjanin's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor hello! Pregled postova
Kenjate po tim ljudima nepotrebno..(namjerno nisam rekao bezveze) pre skupo bi bilo da imate stručne ljude i 2000 kvadrata dućan s ovim cijenama koje su sada..propali bi..no sekira me što ja znam da nebi kada bi svi mi išli tamo i s takvim višim cijenama, a tada bi imali i ljepi dućan i mrak ljude no to nitko neće platiti pa stoga licemjerje koje nalazim na ovom sticky-u me natjeralo da napišem nešto..
Glavno pitanje koje mi je u glavi dok pišem ovo je - Za koga da oni tamo zaposle stručne ljude? - to bi bila i nit mojeg gunđanja..

Samo sam htio da razmislite kada slj. put nađete dimnjačara na info pultu informatičkog centra i da kažete možda sam i ja dijelom kriv zbog toga što nema nikoga tu da ga pitam za savjet..
onak, gluposti meljes. za sve su si krivi sami trgovci. gramzljivi i pohlepni nesposobnjakovici koji su ko zna kako dosli do novaca potrebnih da otvore ducan, pa sada prevelikim marzama pokusavaju nametnuti zaradu koju bi ostvarili kada bi si dali truda da malo bolje upoznaju to s cime rade. to nije samo primjer za IT ducane.

pogotovo je jasna situacija oko malih i velikih igraca citaj firmi. neki znaju tko koga voli, tko ciju ruku ljubi, i tko se guzi pred kime. jasna situacija, i ako nisi u njoj, niti nemozes napredovati, vec eventualno mozes probati pobrati mrvice sa stola prodajuci komadno grafu prosjecnom 'rvatskom korisniku koji se zbraja oko sto kuna gore dole. ali da ces dobiti opremanje skola, tvrtki ili neki veci posao...e neces . pa nemre svatko prodavat skolama kompove realne vrijednosti 3k kn za osam

s time je i povezan bezobrazluk i nekultura koja vlada u IT ducanima. nekome tko radi miljunske poslove, i pere lovu ekipe preko toga, ne pada na pamet imati nekog strucnjaka koji zna koliko vrijedi njegovo znanje. takvoga zasigurno gazda ne treba. on treba upravo dimnjacara, koji ce odsjediti/stajati svojih osam sati, i obaviti ce onaj dio koji javnost mora vidjeti. ducan picek opreme u kojem bi se lako moglo i perje prodavati.i hebe mu se za neke s pce foruma, koji gundjaju kako je usluga negdje losa, kad je maloprije potpisao opremanje deset skola i fakulteta novim picekima.

Citiraj:
Autor Velikus Pregled postova
ko im je kriv kad naruce npr 10.000 MS napajanja pa ne mogu prodat pa nabiju cijenu i zele ti ga uvalit pod svaku cijenu da se rijese zaliha...

rekao bih da nema apsolutno nikakve razlike u (istim) proizvodima koje mozemo kupiti u
hgspotu,vemilu,linksu ili nekoj knjizari...

jer ne proizvode oni tu robu.

isto mi nije jasno kad netko kaze "sto god kupim u hgspotu je nekvalitetno sranje"

npr.
"ja bi ovo"
a oni: "eh, kaj je danas utorak?... šljaaaa, nemamo to danas, al imamo ovo, to je super turbo ultra intercooler logaritam od 54 po bazi e"
ma da bar naruce 10k komada.zalosno je kaj u ducanima ima jedan primjerak..i to u vitrini raspakiran..sretan je kupac kad dobije neotpakiranu robu, ili je nemora cekati na isporuci iako je na webu ona dostupna.a ponuda je ionak prejadna, i osuden si na ono kaj ti oni nude. kupljeno i nabavljeno na stranim akcijama ciscenja skladista, a tu prodavano kao zlato.

najgore je kaj se svi ti ducani, a pogotovo ducancici natjecu tko ce kome srezati cijenu, dok se veliki igraci sve vise odlucuju za alienware kombinaciju. nabijaju i drze cijene znajuci da ovdje zive ovce koje ce kod njih dolaziti jer su vidjele zilion oglasa te tvrtke koja si ih je u stanju platiti. i platiti kat robne kuce ili pol malog kvarta za svoje potrebe. to kaj se poslije kupac uvijeri da je to vecinom fasada, da brige oko kupaca nema, da je nestrucnost cak i veca od manjih usko specijaliziranih ducana, kog briga. on je uvalio komponente, sve reklamacije salje na help-desk u kojem pretezito sjede mulci i kreteni, za koje ionako gazda zna da kad ih kupac vidi, ili jos bolje i progovori s njima,okrenuti ce se , progutati ce gorku kuglu nezadovoljstva i pobjeci ce glavom bez obzira.

a sankcije? buahaha...ta rijec ionak nije u hrvatskoj gramatici. kazne? to je rezervirano za male obicne ljude. gulikoze su cjepljene od kazni u lijepoj nasoj. stoga i vlada ovakva anarhija u ducanima. bilo koje vrste. jedino kaj bi bilo oke, da kad vec tulipani rade u IT ducanima, da to sve zamijene naperlitanim kokicama poput onih u buticima. eto gulikoze, novi pristup...kokice nek prodaju piceke...kom nije jasno na koliko Mhz kuca picekovo srce, nek poprica s prsatim dekolteom iza pulta...jedino kaj bi tada bilo jako punooo reklamacija...pretezito nevaznih, no ionak ni sada kad su vazne se ne rjesavaju...

Citiraj:
Autor Pippincro Pregled postova
bit ce itekakvih promjena s dolaskom stranih igraca na nase trziste i u primjeni samih zakona (a ne serifskog tumacenja kako je to danas).

Kupcima ce se posebice dopast onaj o povratu robe u roku 30 dana od datuma kupnje ako je nezadovoljan proizvodom.

Mozda u mom postu nije dobro specificirano ali se podrazumijeva da cemo s uvodjenjem tih zakona uci u EU
kada bi se imalo ugledali kako je trgovina poslozena vani, kakav je odnos kupac-prodavac, kako se definiraju cijene i kakve su akcije,ovo nebi bio ovakav texas kakav svakodnevno gledamo.

ko prvo, ovakva uzasno losa i oskudna ponuda je krajnje nedopustiva za bilo kakav ducan, a kamoli za velike igrace.
ko drugo, ovako losi trgovci prodavaci preslikavaju odraz prosjecnog 'rvatskog kupca. ovca pred vukom. i to stado od 4 mil ovaca koje slijepo gledaju i gutaju ovakav bezobrazluk kakav vlada.
ko trece, ducani u podrumima, ili velicine omanjeg wecea su krajnje nedopustivi za bilo kakvog ozbiljnijeg vlasnika koji zeli nekaj postici. zivotarenje i nije neki uspjeh

...brojcanih stavaka je unedogled. svi smo svjesni da su ducani vecinom losi, ponuda nikakva, a cijene krajnje prenapuhane i nerealne. pogotovo spika kako KUPAC TREBA PLACATI NAJAM KARTICNOG APARATA!!! to je mislim najveca i najgluplja provala koju mozemo sresti u nasim ducanima. ono, krajnji debilizam. da nebi jos i najam prostora trebalo platiti pri ulasku u isti? no, ovce sute, setaju se od ducana do ducana, gutaju bezobrazluk i melju po forumima svoje nezadovoljstvo. i opet sutra odu kod istih gulikoza,jer nazalost, nekog boljeg rjesenja i nema.

spominje se e-bay, no zaboravlja se da kupnjom tamo, nemas garanciju, koja je kod hadwera najveca stavka pri odluci za kupnju. za duzu garanciju cak i nebulozna cijena postaje manja zbog relativne sigurnosti u popravak ili zamjenu kupljene robe. to znaju i vlasnici, pa se ponasaju tako bahato jer izbora nema. a necu ni pokusavat komentirat kaj mislim o 'rvatskom rezanju deklariranih garancija. s pet recimo na dve ili cak godinu dana. ovce smo i ajmo blejat.

zar nije idiotizam kupiti robu, na cijoj kutiji ogromnim slovima stoji od proizvodaca natpis : 3 year guaranty, a dobijes od prodavaca potvrdu od SAMO GODINU DANA! tko je to smislio? koje je opravdanje za to? odgovara li tko za to? stoga...

nazalost, koliko god mi pricali i vikali o tome, trenutno nema institucije koja bi zakonski natjerala gulikoze na pristojnost. o bontonu necemo ni pricati jer ionako vecina njih ni nezna kaj je to. preostaje nam da se snalazimo kako znamo, i nadamo se da kad vec odlucimo otici na deranje kod vuka, da ce sve proci bezbolno.

mogli bi jos mozda reci koju o podizanju kolektivne svijesti, bojkotiranju i slicnom...no hrvati se nemogu okupiti pod jednom kapom za mnogo besramnije i ozbiljnije stvari, nerealno je onda ocekivati da ce se suzdrzati od kupnje hardwera kako bi stvari doveli u red....onda kolektivnu svijest necemo ni spominjati

a mogla bi se reci i koja kaj mislim o trgovcima koji gledaju ko telci na kupca koji dode kupiti hi-end hardware. ovaj, pa..gut...znate..gut..pa vidite..gut gut..to SAMO po narudzbi. o hebote led,zar samo low-end proizvodi u ducanu? opet slika kakvom trgovci gledaju nas hrvate. sirotinja za sto kuna.E pa vidis seljo...sad sam tu, vrijeme mi je novac i to trebam sada. a ne kada ti to narucis preko neta pa sve uz marzu meni naplatis...to mogu i ja sam..

...no da ne duljim