takodjer odgovor na Hello! -ov post
Ovako...vodit firmu ne znaci vodit firmu,stavit cjene i bmk... ZNAM koje su nabavne cjene svega ovog sto se po ovim ducanima prodaje i ZNAM kolika je zarada pri tome. A pratit trnutno stanje i davanje boljih ponuda je dio marketinga i ono sto STE VI duzni napraviti kako bi privukli kupce..ako ste skuplji, imat cete manje musterija,jer ce iste privuc "jeftiniji s istom robom". Dakle ako ONI mogu davat robu po toj cijeni i jos imat -karikiram- 50%!!!!!! zarade od toga.ne shvacam zasto bi trebalo biti drukcije...tome i sluzi marketing...ako je nabavna cjena previsoka,a uglavnom nije, ima drugih dobavljaca. MENI osobno se VISE isplati kupovat NOVU robu s ebay-a i novo,sa garancijom,zapakirano te PLUS postarina i jos me ispadne dosta jeftinije nego kod "domacih velikana",
dakle... slozili bi se samnom, TU nesto NE stima....ako mogu u MALOPRODAJU izvana i s postarinom na malo ispast jeftinije nego kupit ovdje robu koju vi uzimate po nabavnoj veleprodajnoj cijeni i paketirano.....onda stvarno neznam ko tu koga J********, i da upoznat sam donekle s time kako funkcionira trgovina info opreme kod nas....
a Vodit Veliku tvrtku uspjesno zahtjeva dosta posla i truda te osoba mora biti u stanju to vodit....te tamo mora biti osoba koja to moze, sad ne podcjenjujem Vase mogucnosti,ali zasto vodit nesto sto neide? Manji ducani,jeftiniji ce doslovno ubit,a trebat ce se brinut samo o reklami
Sad jedna bitna stavka...samnjiti zaradu PO komadu,dati jako pimamljive cjene (isti djelovi po konkurentnim cjenama) i privuci time PUNO vise musterija i zaradit kolicinski vise nego pojedinacno.....
trgat se za zaradu na pojedinom artiklu jer je mali promet....pa onda nemojte povecavat prihod dizanjem cjena nego proradite na povecanju prometa....
dalje sam sve rekao...
NHF i do citanja.
edit:
http://www.nabava.net/trazilica.php?q=logitech+g9
samo primjer...u protisu imaju nesto manje od 50% zarade na ovom artiklu prema nabavnim cjenama. Koliko ima onda HGSpot u kojem je cjena 20% visa ?Ili npr u formelu di ISTI artikal kosta 50%!!! vise??? Zarada 100-150%

pa kog onda ko tu ?????
i sta mislite di cu to kupit sad?
a samo radi usporedbe...
NOVI ZAPAKIRAN:
http://cgi.ebay.com/Logitech-G9-Lase...QQcmdZViewItem
45$ = 220kn !
(nevazno sto ce konkretni salje samo u US,ista cjena je i za worldwide i postarine 100kn uvrh glave) i to je opet maloprodaja i IMA zarade.
a ni u ducanima nije nesto puno veca cijena, cca 320-400kn max...