View Single Post
Staro 27.08.2008., 08:03   #32
Gradjanin
Premium
Moj komp

Gradjanin's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
nhf ali to vam je sve bezveze. krizarski rat koji jednostavno nemozete dobiti.

zasto?

zato!

svatko tko nekaj kupuje, trebao bi se dobro raspitati kaj kupuje.mislim na proizvod. ako ga takav zadovoljava, dolazi na trznicu i trazi ima li to tamo. nade li taj proizvod, ulazi u kupnju. i...pushi ili dobiva. tu nece nikakvi postenjometri i slicne gluparije pomoci.

par primjera. roba se osteti u prijevozu-los prodavac. robu osteti kupac, okrivi prodavaca-los prodavac.roba naprosto ne radi s ostatkom konfe-los prodavac.robu kupac nezna upotrijebiti pa kuka zbog neznanja-los prodavac.dobar prodavac s rejtingom, odluci zajebat nekog-eto nam novi-los prodavac....itd itd...

cemu je to svima trn u oku? i cemu se toliko prasine dize oko hebene glupave prodaje na trznici? ponuda je tu, a neka svatko ponaosob odluci kaj ce i od koga kupiti. ovo blebetanje o nekakvim metrima, rejtinzima i slicno je stvarno presmijesno i potpuno beskorisno.

ili djecica naprosto svrsavaju na sarene web stranice pune nekakvih gluparija(postenjometri,karmametri,pimpekmetri itd. ) koje zapravo nemaju niti korisnu, a bogme niti postenu namjenu.

pa ja kao gundalo, predlozio bi trznicu na sljedeci nacin: topic/oglas/lock. nema piskaranja, uvreda, snizavanja cijena, kupusarenja, glumatanja i ko zna cega sve ne u topicima o prodaji. ono, poput plavog oglasnika. das oglas i cekas PM ako kog zanima.

kaj se tice rejtinga, ok bi bilo ostaviti liste dobri/zli prodavatelji, cisto da ako se netko opece, to javno objavi (iako i to ne znaci da je covjek skroz neposten-mozda je imao samo los dan...ili ga kupac zeli poniziti pa ga lazno optuzi, recimo-ko ce dokazat da nije takav? interventna postrojba trznične policije? hehe ), tako da netko barem zna s kim se upusta u posao. svi su pljuvali recimo stuba, no ja sam dobio fakat jeftino od njega volan, i sve pet. reko bi covjek ok. dok je opet zavaljo tu brdo ekipe. a i ko garantira da onaj s najvise pohvala ne zastrani, ili jednostavno od silnih prodaja napravi kiks pa jednu uje*e. ili ko moze dokazati da posteni prodavatelj jednostavno ni sam nezna da prodaje skart?

stoga, ostavite se puno rasprava oko trznice, svedite je na najmanju mogucu mjeru, a prodaju i komentiranje iste ostavite za kupca/prodavatelja. bolje svu tu silnu nrgju ulozite u pametnije stvari nego trznicu. zar je trznica fakat NAJBITNIJA stvar na pceu? da je nema, meni bi bio potpuno isti.mozda i bolji, jer nebi bilo prepucavanja i prepirki koja je ovdje izgleda dobro dosla, jer je trznica super mjesto da ekipa koja skrtari na hardweru ima super mjesto da ljeci svoje komplekse spamajuci po trznici.

haug