View Single Post
Staro 27.08.2008., 06:47   #12
Adisabeba
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Ovisno o samplingu scaleanja videa, da, moze ispasti zrnato... makar mi nekako intuicija govori da to ovdje nije slucaj.
@loo: najbolje da ulovis jedan frejm tog videa, spremis u neki nekompresirani format i okacis negdje na web da vidimo kako to izgleda...
Ne nemoze ispasti zrnato nema teoretske sanse. Ja sam stremao Blu rayeve i Full Hd ripove na CRT i lcd televizore i monitore niskih rezolucija i na svakom je slika bila vrhunska. To nije rijec o rekodiranju videa di se gubi bitrate i kvaliteta slike.

Citiraj:
Autor Boogie Pregled postova
Haha, znas li ti sta znaci glagol stretch?

Kako ce se nesto stretchat na 1900 pixela kad je sama slika na snimku HD tj 1920 pixela sirine?

Isto kad bi reko rasirit ce se slika od 1 metra na monitoru od 90 cm.
Strechat ce s 1080 na 1200 u full screen modu.

Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Pretpostavljam da zeli reci kako ce se 1920x1080 video stretchati na 1920x1200 (a 1900 je tipfeler), no niti to ne drzi vodu jer nema razloga da se video stretcha, kad vecina player-a prikazuje video u normalnom 16:9 omjeru, na 16:10 povrsini (monitoru), a tih 120 piksela razlike po visini pokrije crni letterbox...
Ne nije tipfeler nego sam ponovio ono sto je covjek rekao prije mene.Ja sam govorio o full screen modu a ne dot by dot prikazu. Fala bogu imam 8Tb Blu rayeva na disku i neznam ni sam koliko discova tako da znam o cemu pricam.

Zadnje izmijenjeno od: Adisabeba. 27.08.2008. u 19:47.
Adisabeba je offline   Reply With Quote