Citiraj:
Originally posted by Isus
Pita od krumpira i mesa : nuts :
U osnovi vrlo jednostavna jela, razne pite, složenci i slične kombinacije iz pećnice svaki put oduševe drukčijim okusom, i to ovisno o sastojcima i njihovim odnosima te začinima.
Ocjena: Glasajte
Sastojci za 4 osobe
500 g teletine
1 kg mladog krumpira
300 g poriluka
50 g luka
50 ml ulja
20 g maslaca
1 žličica Vegete
3 žličice Vegete Twist - krumpir
svježe mljeveni papar
300 do 350 ml slatkog vrhnja
100 g sira gaude
Vrijeme pripreme 1 h 30 min
Energ. vrijednost 1151 kcal / 4821 kJ
Postupak
1. Krumpir ogulite i narežite na tanke ploške.
2. Poriluk prerežite napola, operite pod mlazom vode i narežita na ploške.
3. Tepsiju (25 x 25 cm) premažite maslacem, a zatim po dnu i rubovima rasporedite trećinu krumpira. Pospite ga Vegetom Twist - krumpir, a zatim rasporedite polovicu poriluka. Pospite ga svježe mljevenim paprom i ponovite postupak još jedanput.
4. Završite slojem krumpira i sve zajedno prelijte slatkim vrhnjem. Tepsiju prekrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 35 minuta.
5. U međuvremenu na zagrijanom ulju kratko popecite nasjeckani luk, a zatim dodajte meso narezano na rezance. Pospite Vegetom i pirjajte podlijevajući ga vodom dok ne omekša.
6. Tepsiju izvadite iz pećnice pa na vrh stavite pirjano meso, pospite naribanim sirom i zapecite oko 10 minuta.
Posluživanje
Uz pitu od krumpira i mesa poslužite sezonsku salatu.
Savjet
Ovo jelo možete prilagoditi sezoni vrstom povrća i mesa.
Mala tajna
Prije pripremanja jela možete krumpir narezan na ploške blanširati u blago zagrijanom ulju nekoliko minuta kako biste skratili vrijeme pečenja.
Za potpun kulinarski užitak još preporučujemo:
Mirjanine staze
I tradicionalne bogate dizane orehnjače odavno su se promijenile. I tijestom i nadjevima. Ova je koliko bogata...
|
Na koliko osoba se odnosi ovih 1200 kalorija???
Zaintrigiralo me ovo, ali ova brojka me plaši zbog dijete
Evo, već sedmi dan sam samo na jednom obroku
Jučer sam malo varao, jerbo me vodka prala, ali to be continued