View Single Post
Staro 25.08.2008., 20:55   #15
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor CroKiller4 Pregled postova
A ne znam šta reći o ovome modemu. Meni zasad daje ogromne probleme.

1. Otvaranje portova - meni ne radi. Išao sam i preko onoga tutoriala na http://www.portforward.com/english/r...6/Utorrent.htm
na ovoj stranici i sve sam napravio kako treba i neće. Išao sam i preko Aplication&Game sharing opcije i vrlo rijetko portovi rade. Pitao sam kolegu sa foruma pa se nadam da će pomoći.

2. NAT problemi sa igranjem na Xbox Liveu - NAT mi je uvijek strict pa morate dodijelit Public IP za Xbox koji traje 1-2 dana i onda NAT bude open pa se opet sam zablesira i ode na strict.Može li mi itko reći šta znači ovaj "DHCP Lease Time"?

3. Ako možete pomoći...u zadnje vrijeme često dok igram na X360 a i surfam, čujem samo neki klik na modemu i isti čas pukne veze između routera i LAN-a. Jednostavno se prekine veza iz čista mira. Onda moram isključiti router i sve postavke se shebu. I tako zna u 2-3h po 4-5 puta se dogoditi da pukne veza. Matična i na njoj mrežna rade kako treba. Probao sam koristiti i drugi mrežni kabel ali problem se ponavlja i dalje...ne znam u čemu je problem?

4. Može li se od T-Coma zatražiti drugi router? ZyXel ili D-Link...ne meogu više sa ovime. Ima li tko da su mu zamijenili? Imam Flat inače. Stvarno me muči ovaj router jer sam upao i na privatne torrente gdje kada skidam uvijek sam ljudima nedostupan jer su mi portovi zaključani (ne mogu se priključiti na mene) i benat će me. Onda kad igram stalno mi puca veza na relaciji mrežna kartica (LAN) - router. Mislio sam da možda slučajno PC ometa vezu X360 i obratno pa kada sam koristio jedan od navedenih uređaja drugi sam iskopčao iz ethernet ulaza na routeru ali i tada je dolazilo do pucanja veze.

Ako imate ikakave savjete, pomoći....pomagajte, molim vas. Izludio sam sam ovim modemom.

Hvala vam puno.

1. meni radi normalno portforwarding na tom routeru, samo ja imam verziju sa Metronetovim firmwareom
2. DHCP lease time je koliko dugo će ti određeno računalo imati određenu IP adresu, a nakon što istekne to vrijeme, router će mu da novu
3. to šta cuješ klik ti se router restarta, to se i meni dešava, ali ne toliko često, možda jednom tjedno ga uhvatim
4. ne, eventualno možeš prijavit kvar da ti zamjene router, al vjerojatno ćeš opet dobit thomsona

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline   Reply With Quote