View Single Post
Staro 25.08.2008., 20:00   #1
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ubuntu i upgradeovi...

Kakva su vam iskustava s upgradeovima?

IMHO ova distra definitivno ide lagano u k...
Sinoc sam se posteno namucio da upgradeam 7.10 na 8.04.1. - crkne uredno pred kraj
Code:
Generating locales...
  en_AU.UTF-8...
I kilnem ja to, kao krene dalje pa opet zapne na drugom lokaletu...pa kil..i tako 5 puta, onda mi dojadilo, opalim reboot...ni to ne odradi do kraja.Ok, hard reset...krene bootati novi kernel...kernel panic Super, nije ni to odradio, bootam stari kernel od gutsy-a, onda krene fsck po dva diska od 320 GB puna do vrha. Sva sreca da sam prije toga kopirao gutsy na drugu particiju pa sam to mogao dignuti, na net, googlaj..pa ispadne da je bug s tom verzijom kernela..pa bootaj ponovno, pa se oduljilo poprilicno.
Pazi sad povijest:
6.06 - sve radilo OK,
6.10 - dignuo na cisto, malo vise bugica
upgrade na 7.04 i promjean hw-a u stroju - sve proradilo iz prve
upg na 7.10 - nema zvuka. Nice - opet googlaj, kopaj, muci se s ALSA-om,...
probni upg na drugoj particiji 7.10-->8.04 = ne radi zvuk, wireless ni TV kartica, cak stovise modul od tv kartica rastura hal, da ne spominjem da se liveCD niti ne boota na istom hw-u na kojem 7.10 uredno radi
Tu sam odlucio pricekati dok to malo ne pociste i sad upgrade 7.10-->8.04.1 opet zajebancija.
I sad nek mi neko veli da nisu zajebali par zadnjih verzija, jer na istom hw-u sam od 7.04 i svaki iduci upgrade je sve gori i sve vise je potrganih stvari.
c-shadow je offline   Reply With Quote