Citiraj:
Originally posted by gpremec
Intel je za sada jos uvijek svjetlosnu godinu ispred AMDa.
|
kolega,

sad bi oni (Intelofci) redefinirali kučište i format ploča sa 1kg teškim coolerima da ohlade njihove buduće procesore.

a onda bi i pinove na pločama, kako bi smanjili RMA zbog spiganih pinova i kaj ja znam.

Prescott se grije daleko više nego bilo koji AMD i troši više struje od onih starih DECovih Alphi. Po tome je stvarno svjetlosnim godinama ispred AMDa... a još je izrađen u .90 procesu

Intel restrukturira pola firme i mijenja strategiju i roadmap koji je zacrtan nekoliko godina unaprijed. Onaj tko ima imalo veću firmu shvatit će koliko firma mora biti u problemima kada se firma poput Intela odluči na tako dramatičan potez

AMD nije jeftiniji zato jer je manje kvalitete, već zato jer na istom 300mm waferu dobiju više procesora zbog manje površine jezgre, što znači manje škarta po waferu, što znači jeftiniju proizvodnju.

onoga tko je smislio mehanizam za cooler na P4 treba objesiti za jaja
:confused: Koliko je Intel chipseta, socketa (i napajanja) promijenio u 4 godine dok je AMD imao jedan stabilni Socket A?? Na koliko si stvari morao razmišljati kada si upgradeao Intela, a na koliko za AMDa

A pitaj Boga kakva napajanja će zahtijevati Prescott, koliko jaka, koliko kvalitetna, koliko stabilna i koliko skupa zbog struje koje vuče!
:confused: koji chipset za Intel može parirati cijenom i mogućnostima NVIDIA nForce 400Gb-u ??

a i thermal throttling je guba stvar, ali za laptope. Jebeš proc za koji vele da bencheve radiš dok je hladan, kako si ne bi rušio frekvenciju! Pa majku mu, ako sam kupio proc na 3GHz, onda HOĆU DA RADI NA 3GHz, a ne onak kak njemu paše. Ako nisu u stanju napraviti proc na 3GHz a da se ne grije, neka ga ni ne rade.
Ja zaključujem da Intel u zadnjih par godina daleko više koristi marketinške fore, nego tehnologiju. Razbacuju se imenima, tehnologijama, mogućnostima, ali u praksi to ne daje kruha i ne drži vodu. A da i ne govorim da za istu frekvenciju AMD radi puno brže. Postoje i ploće za AMD koje podržavaju thermal throttling koji se može konfigurirati u BIOSU, kada i koliko da ruši.
Nisam AMD-idiot, ali ne vidim nikakvog razloga da si kupim Intela....