View Single Post
Staro 22.08.2008., 00:15   #547
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
haahhahaha
Kupis oba i stavis jedan pored drugoga

Pa uvjek imas prioritete, stvar je da sad imas na trzistu i 1080p plazme koje nude jednaku ostrinu i kvalitetu kad su u pitanju igre
i konekcija sa PC-em.
Dakle uzmi 1080p plazmu, tipa Panasonic PY8(0) sa 24 podrskom i 100Hz, kod Samsunga to je P96 model, Pionner je bezobrazno skup tako da ga i ne volim spominjati.

Dakle ako razmislis malo, sa 1080p panelima 24p podrskom i true 100Hz 2008 plasma modeli su se poravnali sa LCD-ima na polju igara i PC konekcije, dok sa druge strane LCD tehnologija ima veoma male pomake u ispravljanju svojih nedostataka kad su u pitanju prikazivanje sjena, boja i brzine.
Meni nikad nisu bili jasni recezenti koji daju prednost LCD-u nad plasmom kad su u pitanju igre jer je odziv kod plazme ~0, pa sad kad su na trzistu i 1080p plasme ne vidim vise u cemu je i jedna prednost LCD-a, i jedna i jedina.
Sa druge strane plasme su i jeftinije i nude za istu lovu vecu dijagonalu, pa po meni uvjek je izbor ne da li ce se uzimati plasma ili LCD vec koju dijagonala ti treba.
Ako uzimas do 22,24, 26, 32" kupuje se LCD htio ne htio jer plasmi od 32" i manjih nema, od 37" pa na dalje plasma.
Uvjek ce biti pristasa LCD-a ali po meni dok OLED ne izadje i ne dokaze se plasma all the way.
Nani je offline   Reply With Quote