View Single Post
Staro 21.08.2008., 20:19   #78
mcclarion
Premium

mcclarion's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
evo ja sam bio jedno 20 puta u pragu pa ajmo reć da ponešto znam ..
dečki su tu uglavnom točno nabrojali
ja bih dodao .. da čim mogneš na kiosku kupiš kartu praga i zabilježiš gdje si ti .. jer su me znali zaustavljat i pitat kako da dođu do .. autobusnog kolodvora .. ( autobusni kolodvor imaš na skoro svakoj zadnjoj stanici metroa .. znači 10 tak )
dalje užasno užasno se pazi đepara ,, naj bolje ostavi sve dokumente doma i nosi dio love ..
nitko te neće nigdje pitat za osobnu ..
kad si već tamo probaj malo i pogledat oko sebe .. grad je prekrasan i stvarno ima šta za vidjet .. samo da nije puko blejanje već uz nekog vodiča ..inače pushiona ..

odjeća je jednako skupa kao i kod nas a jelo je malo jeftinije ili isto ..
izbjegavaj birtije i restorane oko samog centra .. odnosno prije nego sjedneš pogledaj malo cjenike .. uzmi kavu kao orjentir .. ja sam jednom platio kapučino 45 kn kraj karlovog mosta ..
česi kao takvi su dragi i voljni pomoć ali ima punK crnaca cigana turaka i inih probisvjeta koj kradu i muljaju ..
u mjenjačnici pitaj koliko ćeš DOBIT za 100 E jer koji je tečaj čestoput ne znači da ćeš toliko i dobit ...
nemoj trošit pare na suvenire jer su bezobrazno skupi ,,iste stvari ćeš nać u shoping centru van grada 5 puta jeftinije ..
inače .. vozite se metrom uz kartu se lako snać a s jednog kraja na drugi si za 30 min ..
shoping centre imaš skoro na svakom ćošku ..
uzmite si dobre i udobne tenisice ..jer noge ubijaju nakon 10 sati ..

ne moj te se kačit s ekipom jer skoro svaku veče nekog izbodu ..

pitaj ako još nešto treba ..
mcclarion je offline   Reply With Quote