View Single Post
Staro 21.08.2008., 12:25   #1041
Zaramoth
Killing monsters
Moj komp

Zaramoth's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Veeeelika istina. Poslodavac trazhi zaposlenika koji che ljudima prodati muda pod bubrege. Struchnost i znanje, barem kada je rijech o poslu prodavacha, su - sporedna stvar. I to je najzhalosnije od svega. Sjecham se jednoga razgovora za posao kojega obavih prije ohoho godina (dok sam josh bio mlad i naivan ) tokom kojega me je voditelj poslovnice pitao: po tvojem mishljenju, shto znachi biti dobar prodavach? Ja mu odgovorih da bi dobar prodavach bio onaj koji che potencijalnom kupcu znati dati odgovore na sva pitanja vezana za proizvod koji planira kupiti i koji che mu znati preporuchiti ono shto bi zadovoljilo kupcheve potrebe i ujedno imati dobar omjer ulozhenoga-dobivenoga.
E pa...to je bio pogreshan odgovor. Jer, po njemu tj. voditelju poslovnice.....dobar prodavach je ONAJ koji che kupchu prodati ono shto mu on sam (kao prodavach) pozheli prodati. Time je dotichni gospodin aludirao na to da bih ja, kao prodavach, chovjeku koji pozheli kupiti PC za surfanje netom i tipkanje u Wordu, trebao prodati mashinu od 10K kn sa high end grafikom, procesorom itd...itd. Mislim da ovime - dovoljno rekoh o tome shto poslodavci trazhe od svojih zaposlenika.
Zaramoth je offline   Reply With Quote