Mašina bi prvenstevno služila kao file server, jer sam lud dok je sve po dvdima razbacano

Buduci da je to jedini dekstop doma, uz htpc, al njega ne računam, ta mashina bi morala imati snage da glumi sve kaj moj dragi laptop ne može. Znači hostanje fajlova (niš HD materijala), spremanje backupa s jedne mašine, skidanje sveg i svačeg i otpakiravanje toga, ftp server, http server s nekom aplikacijom za hostanje mapa (npr opensource verzija mapguide-a), eventualno game server za lan ak bude interesa, znači sve kaj mi padne na pamet, ta mašina bude patila s tim

Zato bi išel na dual core, ili možda quad core, ako se pokaže potreba (makar mi quad core malo neekonomično zvuči, jedva nađem procesa za dual core na laptopu zaposliti). Mreža obavezno mora biti gigabit, tak da vidim malo veće brojke od 10-12mbajt

Intel atom je super, ali kolko vidim ima 100mbit mrežu i obični pci slot (ako kupujem sata kontroler s 2 porta, bu premalo jer pci vlece 33mbajt/s max (??) ) i samo 2 sata konektora.
Trenutno imam athlon xp 2500+, 1 gb ddr400 i mašina dela, ali dok se igram s glupostima tipa webcam xp ili tak nekim cpu eating procesima, lako dojde cpu do 100%, a na dual core još nisam 100% vidio