View Single Post
Staro 20.08.2008., 18:17   #98
Atrax
Premium
Moj komp

Atrax's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
nije da zauzimam strane, neopredjeljen sam, al kad smo kod pretjeranih HDR, blur, overbright i sličnih efekata, neki kažu da je to maskiranje loše grafike i loših tekstura.....A ti isti će za Crysis reć da ima mrak grafiku....
To je dosta kontradiktorno, tak da treba razmislit prije neg se počne pisat.

Što je onda crysis? Pun motion blura, hdr-a, ray tracinga(il kak se već to zove), al sve to ga čini ljepim za gledat. Makar, ima i crysis tekstura koje i te kako bodu u oči; od stijena pa do nekih tekstura objekata tipa stolova, zidova nekih onih kučica drvenih, samo jednobojna površina, praktički teksture nema.

Tako da, nemojmo pred rudo. Svi ti efekti imaju svoje "zašto".
Recimo, ne pada mi na pamet isključivat overbright ili neki sličan efekt u igri, pa to je tek realno. Kad izlaziš iz mračnog u osvjetljeno, pola toga ne vidiš, zaslijepi te na par sec, i upravo je to realno. To će svaki vozač potvrdit. Naravno, teže je vozit, al u tome je bit.

Kako je već spomenuto, motion blur je najviše tu radi sužavanja vidnog polja povećanjem brzine, a to je isto pojava koju svaki vozač doživljava za volanom.

Normalno, pretjerivanje sa bilo kojim od ovih efekata pridonosi nerealnosti izgleda (hint: NFS Carbon-meni živa katastrofa, kreneš i cijeli ekran ti je jedna ogromna 19 inčna zamagljena fleka), ali svejedno ne znači da je ružno, zato se i zove eye candy.

Tolko od mene, vidim da se i ovo pretvara u jebeni kao i masa tema u ovom podforumu. Da se mene pita, rezat to u korijenu.
Atrax je offline   Reply With Quote