View Single Post
Staro 20.08.2008., 13:03   #13
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
daigu - nisi u pravu , nije problem u nikavom adresiranju i komp ce radi ok sa 4GB a bit ce prepoznato do 3-3,5GB zavisno od kartica u kompu. Ovo sto ti spominjes je limit po procesu, znaci jedan program/process ce korisitit maximalno 2GB Rama ali ostatak se dakako moze i dalje korisitit u windowsima ili u drugim programima. Znaci moze odjendom imati startano vise programa i onda ce mu dobor doci 4GB tj. 3-3,5GB.

Svakodnenvo se kosristim sa 4 masine i jedna od njih ima 3GB i win32bit i sve radi ok osim sto eto jedan program/proces kosristi max 2GB (imam problem sa tim storjem jer neke scene zbog toga nemogu izrenderirati jer mi scena koristi 2.5GB i onda mogu renderirati samo na ostale 3 masine koje su u win64bit ali sve ostalo radi. Znaci kad otvorim recimo scenu koja zauzima 1.8-1.9GB rama sve sljaka Ok i ja jos u pozadini ima Phtoshop te Ilustrator koji pojedu jos 600MB rama.
Upravo tako...

Inače limit se može prevazići preko PAE adresiranja i na 32bit stroju se može imati 4+GB RAMa ali s obzirom da je ta metoda dosta sporija nije baš popularna u geek populacije...

A sa /3 GB switchem se može povećati do 3GB limit po procesu...