-Eto mene opet sa novim fotografijama.
-Kao sto vidim u editu fotografije su OK.
-Na ovoj fotografiji mozete vidjeti stitnik ventilatora, koji stiti pera ventilatora od kablova front panela, (90-ke koja hladi HDD, koja je montirana ispred kaveza, s ovim modom sam dobio mogucnost da HDD-vi budu sto manje izvuceni iz kaveza tako da ne smetaju ostalim komponentama na maticnoj ploci(grafickoj kartici), a ujedno da budu aktivno hladjeni) u orginalnoj Chiftec-ovoj izvedbi to nije bilo izvodljivo.
-Sad prelazimo na rezanje nosaca maticne ploce, tu sam napravio nekoliko otvora radi lakseg skrivanja kablova.
-Naravno ivice otvora sam obradi smirlg papirom (vodeni 600), potom sam ivice obrubio gumom, naravno takva gumeni obrub ne mozete kupiti (ja ga u trgovinama nisam pronasao ).
-Posto ga nisam mogao kupiti, bio sam prinudjen skontati "fintu" kako da ga napravim.
-Tako da sam sakontao mali alat, kojim mozemo od elektricnog kabl-a napraviti potreban obrub (koristite kabl 4-ku sa licnama, kabl mora biti kvalitetan sa mekanom i debelom izolacijom).
-Sam alat mozete napraviti od radio antene, to fino zalemite kao na slici i napravite rezove pomocu dremela, veci otvor je za skalpele koje koriste tapetari, a tanji je za hiruski skalpel. Prilikom izrade potrebnog gumenog obruba, potrebana vam je pomoc jos jedne osoba koja ce da polako vuce kabl dok vi drzite alat i skalpel (ja sam pravio komade duzine i do 2m, a rez je skoro savrseno bio ravan).

.
-Takodje sam na zadnjem djelu kucista napravio veci otvor za sto bolje provjetravanje( i ovdje ima jedno konstrukcisko pobollsanje kucista, ali to cemo iznenadjene ostaviti za kasnije

)
-Alatic za gumeni obrub sam napravio od skarta, koji je ostao od jos jednog moda, u stvari radi se o jednom malom teleskopskom nosacu ventilatora (40-ka), kojeg cu iskoristiti kako bi ohladio pasivni cooler na tek kupljenoj zvucnoj kartici (X-fi gamer).
-Toliko za danas, nadam se se da vam se dopala i danasnja "finta"
Vozdra.