Eto u rimu pozdainske muzike samo kazem ; koma, koma, koma, koma la la la!
kaj se tice serija cista koma prvo nema nikakve akcije a i i ima obrazlozenje zasto (kasnije) drugo ovi mjenjolici su svugdje i da je takva situacija u pravom svijetu brijem da bi radt bio gotov prije 4 serijala naravno poguban za A kvadrant.
kaj se tice taktike osmisljaca radnje DS9 svaka mu cast i skidam mu kapu. naime naravno kao sto je Ice najavio opet imamo "kao" zakuhtavanje i dalje sve po starom na sto mi se tako debelo bljuje. naime tu da nas malo dignu i podignu zanimljivost serija kao ubacili su situaciju koju smo imali priliku vidjeti i to je to onda sljedecih 10 oet imamo tesko sranje jel su tak nesposobni i ne kreativni da smisle neke pametno. umjesto da budu kreativni i ubace nove karte u igru i premjesajune ide se sve po starome.
eto zasto nisu napravili ovo. borga vise uopce nema u serijalu (totalno stupidno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) borg koliko je napredan i to sve vec je odavno trebo saznati za crvotocinu i ta sranja te se trebao poci u osvajanje novih zemalja. nime ja bi ljepo zapapario situaciju sa borgom tako kaj bi nekoliko kockica otislu u crvotocino i zapocelo svoje kolonije u gami.
tako bi sjebali dominij i federaciju jel bog bas i nije macji kasalj. te tu i tamo da podjebavaju njih dvoje. dobija bi se zanimljivost i realnos. jer meni je stvarno tesko za povjeraovati da pored transwarpa i svih djidja kaj imaju, o kojim ce dominij i federacija moci sanjate sljedecih nekoliko desetaka godina, nemaju prste u svemu.