View Single Post
Staro 19.08.2008., 14:23   #419
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor nathan.fake Pregled postova
dobar protok zraka kroz kuciste... i nema nikakih problema sa temperaturama okolnih komponenti...
haha, da nebi

ako si 100% uvjeren u ovo sta govoris (posebice ako smatras 2-3 12cm venta dobrim protokom zraka i nemas nista odozada da pushe direkt po kartici) ajde onda lijepo stavi neku grafu koja se ne grije tako zivotinjski (bit ce dobra i 3xxx serija) i prati temperature u everestu pod loadom (dakle igre, pravi zapisi), nakon toga lijepo termometrom pa da vidis...

Ja govorim ovo iz iskustva a ne bezveze - nakon single hd3870, pa crossfire istih pod s1, pa single hd4870, pa crossfire hd4870 pod s1.

Razlike u temp ostalih komponenti? Procesor otisao gore za 4-5c u iddle-u, maticna (tocnije nb) za kojih 10-15 (isti okolni uvjeti, isti takt procesora i ostalih dijelova kompa, s time da su 3870-tice josh bile i clockane)
Crossfire je puno zajebaniji, ali gore su s1, pasivci na vrm-u, na memi - gornja grafa ima turbo module na sebi, donja 80mm i 92mm vent, cijelo kuciste ima valjda 10 ventova i prozracno je do kraja (ne, nije cuspajz od propuha i zatvoreno vec ima i rupica za zrak) - klima upaljena konstantno na 25c.
Gpu temperatura na gornjoj bude do maks 65c pod loadom, donja ide na nekih 50-tak s accelerom i to je sve super, da nebi bilo tog famoznog vrm-a i prevelikog takta i voltaze u iddle-u - pa lijepo temperatura vrm-a gornje kartice ide do 85-90c, a donje do 75c pod klimom i hladjeno na ovaj nacin.
Jel znas kakva je gornja kartica s zadnje strane? Nemoze se drzati prst na njoj par sekundi - takva je - a nb je odmah pored i procesor.

Hvala lijepa na tvojoj teoriji, ali ja ti govorim o first hand praksi i realnoj usporedbi s prijasnjom serijom.
Josh jednom cu izvesti svoje misljenje (nemora i valjda nema veze s istinom) - veliki taktovi u iddleu su tu da bi sprijecili power play sranje i micro stuttering koji su se dogadjali na zadnjoj seriji jer nema prevelikog skoka izmedju iddle i load taktova, a to povezano uz kipuce vrm-ove donosi karticu s super performansama ali i zagrijavanjem dovoljnim da se ispece jaje na zadnjoj stranici iste.

Imash pregrst topica na ati podforumu sta se toga tice, potrazi pogotovo Denzilove postove s slikama na hd4850 i hd4870 topicu (valjda cu i ja jednom uploadat slike svog sistema i dati mali osvrt na temp) pa ces vidjeti o cemu se tu radi.

edit. i nije me briga sta je tema kad je rasprava vezana uz nju (hd4xxx serija i hladnjaci koji se ovdje spominju) - plus jedna ispravka - gpu temp neide iznad 100c na h4xxx seriji (pogledaj kakve su meni temp s s1), ali vrm temperatura ide iznad toga, jer navodno i moze izdrzati vecu temperaturu
edit2. vidim da imash i brisbane jezgru - jel i ti imash 20c temperaturu procesora (jezgri) kad je vani +30c?
Pippincro je offline   Reply With Quote