View Single Post
Staro 19.08.2008., 13:43   #13
kreso7
Premium
Moj komp

kreso7's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Dugo sam na drugom topicu slinio nad Windom, ali vec je par puta odgodjen dolazak k nama (trebao jos tamo u sedmom mjesecu), a u medjuvremenu je prvi dosao Acerov model za gotovo 1000kn manje.

Razlika u odnosu na Wind je jako mala, cak ima za 20GB veci HDD, dok je ekran za inch manji, nema bluetooth, webkamera 0.3Mpx (Wind 1.3), i jos neke sitnice poput neodstatka underclock opcije i slicno. Je li to vrijedno 700kn razlike? Meni ne.

Ako nekog zanima, evo par prvih dojmova:
"Na prvu loptu" je super. Ekran je taman, za "krstarenje vebom" (copyright srpski prijevod Kurosea) taman, rezolucija je 1024x600 solidna, iako jasno fali prostora po vertikali, a scrollanje otezava dosta los touchpad. Tipke su sa strane, cak me i ne smeta toliko, ionako koristim touchpad za klikanje. Cudna je podloga, ista kao i plastika na ostatku laptopa, malo teze prsti idu po njoj. Ne bi ih ubilo da je malo veci, ali ok. Fale mi i tipkice za ukljucivanje / iskljucivanje wlan-a i slicno, cak nema ni na tipkovnici kao combo Fn+ nesto. Bar ja ne vidim. Na tipkovnici je problem napisati prvu recenicu jer je ipak to manje od obicne laptop tipkovnice, ali ne previse. Da se dosta ugodno pisati. Enter je na nasoj tipkovnici velik, u dva reda, tipke đ i ž su malo smanjene da bi enter povecali, ali bekspejs mi je malo premalen. Cesto fulam tipku (treba se naviknuti), a onda fulam i bekspejs jer nije puno veci od obicne tipke.
Unutra je Atom 1.6Ghz i 1GB RAM-a, zasad samo pikam po start meniju i IE-u (je, sram me, ali to je sad gore) i nema problema, ne zastajkuje, ne buni se. Ne znam kako ostali subnotebookovi, ali primjetno je zagrijavanje ispod kucista, pa ga nije zgodno u ove vruce dane drzati predugo na jednoj nozi :-).
Kuciste djeluje dobro, ne onak plasticno kao Aceri koje sam imao u rukama. Nema... fali mi rijec, ne znam kako se to zove :-/ Onih zatvaraca poklopca. Jednostavno ga zaklopis. Tvrda je sarka, ali nadam se da se nece rasklimati.
Ne znam koliko je to standardno sa laptopima, ali ne isporucuje se Windows CD sa njime. Je da nema opticki drajv, ali svejedno. Inace ima i u prodaji vec Linux verzija, po istoj cijeni kao Win, sto je apsurdno.
Windows je SP3, ali to ide odmah dolje, stavit cu nlitean XP, treba sparati procesor i memoriju ipak, nejako je to stvorenje. Po defaultu je zauzece memorije 300MB, na 42 procesa.
E, da, ekran je glossy, sto bi neke moglo smetati. Mene i ne toliko. Povrsina oko ekrana je isto takva, privlaci otiske prstiju, ali dobro izgleda, kao i ostatak laptopa :-). Bijelo-crni mi je lijepsi, ali je tipkovnica bijela, sto nije bas najbolje.
Kad se malo poigram i vidim kako ce se ponasati sa nekim programima javim malo vise. All in all zadovoljan sam, platio sam ga 2660kn, sto je 260kn skuplje nego prva serija EEE-ja kad se pojavila, ako se ne varam. A daleko je ispred njega u skoro svakom pogledu. Nije puno veci, no meni je onaj 7" ekran bio premalen. Koga zanima takvo sto, bit ce zadovoljan, ekpica koja ne vidi poantu u subnotebookovima i dalje nece razumjeti zasto bi netko takvo sto kupio :-).
Glede komentara gore na kuciste i bateriju, rekoh da za kuciste ne stoji ono kao za ostale Acere, a baterija je losa, kao i na ostalim 3cell modelima, reklamirana 2 i kusur sata. Zaboravio sam stopati koliko ce izdrzati za prvi put, budem kasnije. Okvirno, bez wlan-a radi od nekih 12 i sitno sati, sad je 13:48, a Windows kaze (obicno laze) da je na 35%, i da ima jos za 55 minuta. Nisam nista jako radio po njemu, isprobao ga, par puta upalio i ugasio, a dobrim dijelom samo stoji upaljen :-).

Evo ga i u usporedbi sa A4 papirom :-)
kreso7 je offline   Reply With Quote