Citiraj:
Autor Kimi
piše gore da je 380* 9.5,piše da je CL5,pod moj komp piše 2*2GB;gle bez ljutnje,mema je "kriva",jer kad promjenim s 914MHz na 741MHz vrti prime 95 large bez beda 8h,dok na 914MHz komp se zamrzi nakon 10sec.moj problem je rijšene,hvala svima,barem znam jel 
|
jesam ja corav ili di si to prije napisao ? Paste-aj link od svog posta, jer ja nevidim 380*9.5, i cl5...
I da, rezultati su u najvecem slucaju vidljivi u super pi-u i benchmarcima kod ovako malog povecanja frekvencije meme.
Nego i dalje nisi odgovorio - jesi probao podesavati sekundarne postavke same memorije, voltazu nb-a? Pogledao sta preporucuje proizvodjac maticne kad su u pitanju 4gb (a onda i sam kingmax)?
recimo u slucaju moje maticne i redline-a trebao sam u xxx navrata podesavati sekundarne postavke i napon nb/meme da bi dobio ovih 1000mhz stabilno i josh je morao ici omjer 1:1 (maticna x38 gigabyte zajebana cijela serija sa mem dividerima, ne moj fetis da drzim sabirnicu na 2000).
U 90% slucaja nije dosta upiknuti 4gb u komp i ocekivati da ce se klokati u nebesa preko par klika mjenjajuci divider, kao sto to bude u slucaju 2x1gb. Dapace, u vecini slucajeva cak i treba tweakat latenciju/voltazu/sek. postavke da bi se dobili tvornicki deklarirani taktovi.