View Single Post
Staro 19.08.2008., 09:06   #272
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Kimi Pregled postova
piše gore da je 380* 9.5,piše da je CL5,pod moj komp piše 2*2GB;gle bez ljutnje,mema je "kriva",jer kad promjenim s 914MHz na 741MHz vrti prime 95 large bez beda 8h,dok na 914MHz komp se zamrzi nakon 10sec.moj problem je rijšene,hvala svima,barem znam jel

jesam ja corav ili di si to prije napisao ? Paste-aj link od svog posta, jer ja nevidim 380*9.5, i cl5...

I da, rezultati su u najvecem slucaju vidljivi u super pi-u i benchmarcima kod ovako malog povecanja frekvencije meme.
Nego i dalje nisi odgovorio - jesi probao podesavati sekundarne postavke same memorije, voltazu nb-a? Pogledao sta preporucuje proizvodjac maticne kad su u pitanju 4gb (a onda i sam kingmax)?

recimo u slucaju moje maticne i redline-a trebao sam u xxx navrata podesavati sekundarne postavke i napon nb/meme da bi dobio ovih 1000mhz stabilno i josh je morao ici omjer 1:1 (maticna x38 gigabyte zajebana cijela serija sa mem dividerima, ne moj fetis da drzim sabirnicu na 2000).

U 90% slucaja nije dosta upiknuti 4gb u komp i ocekivati da ce se klokati u nebesa preko par klika mjenjajuci divider, kao sto to bude u slucaju 2x1gb. Dapace, u vecini slucajeva cak i treba tweakat latenciju/voltazu/sek. postavke da bi se dobili tvornicki deklarirani taktovi.
Pippincro je offline   Reply With Quote