View Single Post
Staro 15.05.2004., 12:35   #32
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Rasprava ili prepucavanje? "Raspravljate" što je bolje, Intel ili AMD. Sama pomisao o tome mi se ne sviđa. Još da dođe Norac i eto nam punog foruma.

Ja ne govorim o NASA-i. Govorim o upotrebljivosti onoga što nVidia nudi. Radi se o stvari koja bi bila super da je došla prije 5 godina. Danas svatko može besplatno imati bolju i efikasniju zaštitu. Sve one zahtjeve koje sam postavio ispunjava besplatan i 3-4 godine star softver.

Ta ploča je namijenjena za home upotrebu. Korisnici to neće znati podesiti i neće ispunjavati ulogu dobre zaštite. Kao server može poslužiti ali nije nešto. Tada je bolje rješenje CISCO. Njemu ići raditi konkurenciju je glupo. Uz ili bez tog firewalla ionako moram imati softverski. Onda mi to nije nikakva korist. Tu ću ploču valjda i kupiti ali ne zbog njega nego njemu usprkos.

Korporativno rješenje je slično ali nije isto. Ovdje su primjeri iz moje male kučne mreže a kada se govori o velikoj firmi, stvari još idu dalje i govori se o problemima kod pada hardverskog firewalla. I za to postoji bolje rješenje. Niti sigurnost niti korisnost ne smije doći u pitanje. A padovi se događaju...

Još uvijek tvrdim da je taj firewall samo dobar marketinški potez a ne nešto korisno.

Ne treba niti sumnjati da je ploča brza i dobra. nVidia je pokazala da chipset znaju napraviti nakon jednog lošeg pokušaja. Da li je bolji od Intelovog, ne može se ničim izmjeriti. Isto tako da li je lošiji. Previše drugih parametara utječe na to.

P.S. Ne postoji hardverski firewall. Postoji ovaj ili onaj softver unutar neke vrste kompa. Želi li netko, prodati ću mu hardver koji će biti jeftiniji brži i sigurniji od CISCA i to ću nazvati NetSecure Rakware. Jedino što izgleda kao komp. Možda se dogovorim sa Zedom pa modificiramo da ima više lampica. Može se podešavati direktno ili remote. Nije potrebno poznavanje Telneta. Ima Windows sučelje. Za razliku od CISCA, dodati ću opciju da se može priključiti i monitor i miš te se na njemu može i pisati u kakvom tekst editoru (OpenOffice). Može se igrati i Colin McRae Rally 1 i 2 i može se uppgradeti sa Sunčicom.

Postoji i Linux verzija sa sličnim ili istim karakteristikama.

Garancija je godinu dana a popravke može izvoditi i InfoKrama ili HGŠrot. To njihov jogurt ne može.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote