View Single Post
Staro 18.08.2008., 16:21   #1
mbed
Premium
Moj komp

mbed's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
POF: Piece Of Furniture (Powered by Intel Atom 230)

Ime je glupo ali nije mi ništa drugo palo na pamet.
Uglavnom ovo je mod koji je prije već napravljen, a sada mu je samo jezgra promjenjena.
Komp inče služi kao download PC iliti torrent PC ali i kao mali storage server.

Kučište je napravljeno od iverala debljine 18mm koji mi je ostao kao višak od ormara koji sam radio za spavaću sobu.
Zašto sam radio od drveta? Zato što sam imao višak a ujedno je i boja iverala i nijansa jako slična ormaru gdje će biti komp smješten.
Da ne duljim puno, evo slika kučišta.

U kompu je do sada bila mATX ploča sa PentiumIII Celeronom na 900MHz-a i 512MB SDRAM-a

Seagate ATA disk od 500GB-a i neko miniATX noname napajanje modano tako da je maknut gornji "oklop" na kojem je bio 80mm vent koji je bio bučan i stavljen je Scythe Minibea koji se vrti na 1000rpm i puše zadovoljavajuče ali nije baš tih (čuje se na nekih 20cm) tu je privremeno i bit će zamjenjen sa Scythe S-Flexom koji je puno manje čujan.

Cijeli setup je radio solidno i komp se vrtio odlično ali je bilo primjetno da ponekad gubi na snazi i da mu "treba vremena" za neke operacije.
Setup sam promjenio sa Intelovom miniITX pločom sa integriranom grafikom i Atom 230 procesorom koji radi na 1.6GHz te sam uzeo keks od 1GB memorije.

Nakon malo slaganja evo kako izgleda u kučištu

Ventilator koji hladi čipset je naravno maknut jer se vrti na 6000 okretaja i ima neobično neugodan zvuk. Nebih rekao da je bučan ali se zvuk čuje više kao zujanje.
Hladnjaci su za sad standardni dok ne nabavim neke malo večih dimenzija.
Disk je naravno obješen na gumu tako da se ne čuje.
Ventilatori koji su korišteni na pokrovu su S-Flex na 800 okretaja koji me je oduševio i mogu reći da je nečujan te da dosta zraka tjera i on hladi cijelu ploču te Kaze-Jyun na 500 okretaja koji je tu samo da lagano puše po disku te je isto tako nečujan.

Kučište odozada, te sklopljeno sa gornjom plohom i spremno za rad

Montirano kučište u sklopu namještaja.

Router od Vodatela te Canyon router za kučnu mrežu koji drže sve povezano

Eto tolko od mene. Nadam se da vam se sviđa kučište i njegova izvedba. Komp već radi par dana i mogu reći da je Atom za sada opravdao moja očekivanja. Puno brže se podiže sustav, procesor se ne opterečuje 100% kada se kompu pristupi preko UltraVNC-a.
Temperature su ugodne: procesor 50'C, disk 40'C, čipset 40'C.

.

Zadnje izmijenjeno od: mbed. 11.06.2010. u 18:57. Razlog: rehostane slike
mbed je offline   Reply With Quote