View Single Post
Staro 18.08.2008., 15:05   #11
Gradjanin
Premium
Moj komp

Gradjanin's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
hmm zanimljiva stajalista.

istina, danas se na svaki qrac stavlja toliko beskorisnih dodataka da vise neznas di je granica s gluposcu. no, podosta puta upravo ti unaprijed osudeni dodaci beskorisnima, postanu itekako vazna stvar koja u datom trenutku spasi stvar.

no, kad vidim naslov i u njemu napajanje, prvo mi pada na pamet jacina, koliku kolicinu tisine proizvodi , zagrijavanje te kolicina kablova i njihova duzina.
napajanje, pa usb utori? wtf...pa mala kolicina sata konektora ili necega?

uz zadnja tri ploce koje sam imao, imam toliko kablovinja, ekstenzija i svega da mi je valjda dovoljan jedan rail na napajanju. pogotovo kaj zadnja ploc aima dva dodatka za vanjske sata hardove, na njoj je 10 sata portova itd itd.

stoga te stvari zapravo nisu, a opet i jesu onako, presudne pri kupnji. nagomilavanje toga u jednoj konfi je previse, no razuman kupac si moze uz malo kombiniranja naci zadovoljavajuci omjer djidji koje mu se nude. nekaj na ploci, nekaj na napajanju nekaj kod susjede i tak to

napajanje zvuci ok, pomalo visoke cijene, no koliko vidim, sve je danas puno skuplje nego prije i nema vise no-name firmi, vec se svaka pokusava postaviti kao brand, koji naravno treba i platiti.

i ne treba komentar poput ziletovog (nhf) dali je isplativo ili ne. podsjeca na stanje u trznicu gdje uvijek nekaj nekome ne odgovara i cini mu se neisplativo. lijepo opisan i testiran komad hardwera, pa ko voli nek izvoli. alternative postoje, svi to znamo, no mislim da njima nije mjesto u testu odredene komponente. vise se treba posvetiti samom opisu i njegovoj vjerodostojnosti, nego se boriti da se dokaze kako ima na trzistu boljeg.

a naravno da ima...u to nitko ne sumnja