View Single Post
Staro 15.05.2004., 10:09   #26
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by ozren
S tim, ne znam da li znas, ali Intel u buducnosti namjerava imati istu stvar samo na procu, ne na chipsetu. I to je po meni isto super - a tebi ce (ako si dosljedan) to isto biti bezvezarija.
Nisam niti u jednom trenutku rekao da je firewall losa stvar, vec da nije neka ludost sto je to integrirano u LAN o/b kartici. Nije neki realan argument da to cini plocu boljom ili zanimljivijom. Moji argumenti stoje i u slucaju integriranja firewalla na procesor. Osim u gateway kompovima (prema nesigurnoj mrezi), stvar je nepotrebna. Npr. doma imam dignut firewall samo prema internetu, ne i prema ostatku LANa. A da imam potrebe za pravim firewallom, ulozio bih 1500kn za standalone firewall koji bi stavio na mrezu na izlazu prema internetu, i na taj nacin bih bio neovisan o promjeni kompova (umjesto da se vezem uz tocno odredjeno racunalo za tu namjenu, a i u tom slucaju bih vjerovatno digao softwareski firewall).

Citiraj:
Originally posted by ozren
I jos jedna stvar - maticna ploca jest kicma stroja no procesor koji se previse grije ce se grijati neovisno o maticnoj, i problemi koji ce biti uzrokovani previsokom tempom (pogotovo okoline) su neizbjezni. Stvari treba gledat u globalu, a ne izolirano. Cudi me kak si zaboravio sve probleme koje si imao na relaciji i865PE/memorija/Parhelia...
Nisam zaboravio na svoje probleme po pitanju stabilnosti svoga stroja, ali otisli su kao gumicom pobrisani kada sam stavio kvalitetnu memoriju (toliko o Kingmax memoriji). Takodjer mi je Parhelia pokazala (a izuzetno je osjetljiva na AGP frekvu) da zakljucavanje AGP frekve na 66MHz i dizanje FSBa nije bas neka narocita istina. U tom slucaju AGP ne radi na 66MHz, vec samo priblizno. A varijacije od 60-72MHz na AGPu su neugodna stvar za graficku karticu, i utjece na njezinu stabilnost rada.

I ne vidim kakve veze ima zagrijavanje P4 procesora sa stabilnoscu kompa? Sve P4 strojeve koje slozim (sa BOX kulerom) rade na 45-48°C pod punim opterecenjem. Kako vecina tih strojeva nikada nije 100% opterecena, temperatura nikada ne prelazi 40-42°C. Mozda si mislio na Prescotta? Prva revizija tog proca je fulana, ali druga revizija se ne grije vise od Nortwooda.
Da ne kazem da su konstrukcije Intelovog BOX kulera odlicne po pitanju malog sakupljanja prasine, pa ih nemam potrebu cistiti cesce od jednom godisnje, cesto niti toliko. Dakako da i taj detalj utjece na pregrijavanje procesora.