Vec 2-3 godine vani kada uzmes ADSL dobis modem, a ne router. Zato kaj je providerima to jeftinije, i to puno. Rijetko tko ce ici kupiti router nakon kaj mu ovi daju modem - to je tak. A zastite nikad dosta - pitaj Valve i zakaj im Half-Life 2 kasni... Uglavnom, po meni je postojanje firewalla odlicna stvar. S tim, ne znam da li znas, ali Intel u buducnosti namjerava imati istu stvar samo na procu, ne na chipsetu. I to je po meni isto super - a tebi ce (ako si dosljedan) to isto biti bezvezarija.
Sto se problema tice, sve ovisi koji hardver izaberes i kak ga slozis. Ja ti kazem da ja sad mogu sloziti Athlon 64 sistem koji se nece rusiti i koji ce biti jednako stabilan bar kao i865PE sistem. Jedino kaj ce se manje grijati i biti brzi. I to ne u sintetickim testovima - osim ako ti ne ubrajas igre i sl. pod sintetiku.
I vjeruj mi kad ti kazem, moji standardi ziher nisu ispod tvojih sto se izbirljivosti tice. Zato mi je zao kaj sam u svoj stroj stavio Springdale plocu a ne Canterwood - uz dovoljno druzenja sam skuzio da nije PAT jedina stvar po cemu je Springdale shkart Canterwooda. I jos jedna stvar - maticna ploca jest kicma stroja no procesor koji se previse grije ce se grijati neovisno o maticnoj, i problemi koji ce biti uzrokovani previsokom tempom (pogotovo okoline) su neizbjezni. Stvari treba gledat u globalu, a ne izolirano. Cudi me kak si zaboravio sve probleme koje si imao na relaciji i865PE/memorija/Parhelia...
Sto se servera tice, u to uopce nismo ulazili i ne znam od kud si to iskopao. Sto se komentara oko prepucavanja djece - to ti mogu reci samo jedno - svi koji te znaju i koji prate kaj pises znaju da su tvoji stavovi vrlo fashisticki (sto mi nikad nije bilo jasno jer si kao osoba sasvim drugaciji) - ak tebi nekaj ne pase ili ti se ne svidja, onda to ne valja. tak da ja ne bih o tome tko se tu prepucava.