View Single Post
Staro 18.08.2008., 10:40   #34
Gradjanin
Premium
Moj komp

Gradjanin's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
ma u pravu si ti. no ta x2 kartica zapravo radi kao i dvije zasebne, bez ikakvih beneficija ili slicnoga. osim naravno zauzeca jednog porta, boljeg rjesenja koristenja struje-citaj manja potrosnja, te rekli bi manje buke zbog jednostrukog hladenja.ali i dalje je to sve potpuno isto kao i dvije zasebne kartice u sli/cf varijanti.

x2 kartice su jednostavno smisljene da bi se prodavali skupi chipovi a da korisnici nemoraju prelaziti na sli/cf ploce, vec da na svoje postojece platforme mogu staviti bolje graficko rjesenje za sto manje troskova>naravno, plativsi u pocecima ta dvoglava rjesenja skuplje od dvije zasebne kartice.

no trziste se promjenilo, hardwer razvio, pa je x2 rjesenje sada kako mi se cini, samo dobar trik da se neki procesori koji bas i neidu citajmo to preskupi, stave duplo na jednu plocu, dobije se rekli bi zvjerka, nije potrebno mjenjat ostatak konfe, a cijene su zbog konkurencije ali i cijene same proizvodnje pale ispod dvije zasebne kartice.

no, da je to odlicno rjesenje a ne samo jeftinija zamjena za sli/cf, bile bi SVE grafe i u varijanti x2, a ne samo poneki egzoticni chipovi. zato mi se i cini da je sve to marketing pomocu kojeg se proizvodaci rjesavaju skupih chipova koje u normalnoj prodaji bas i nemogu dobro i u dovoljnim kolicinama prodati.