Citiraj:
Autor Gradjanin
test je zapravo pokazna reklama danas najjacih grafickih kartica koje mozes kupiti. i kako kazes, USPOREDBA i nije neka. ali ne zato jer su to 3vs2 grafe, vec je cinjenica da su to 3vs4 graficke.,-
|
Pošto naš drag ati očito ne može ili ne zna napraviti jaču grafu od 4870 a zna kako staviti 2 čipa na 1 karticu onda se to gleda (bar ja gledam) kao 1 karticu, isto tako kao što sam GX2 gledao kao 1 karticu makar se ovdje radilo stvarno o dvije kartice.
Najjače što danas imamo su 4870 X2 i 280 GTX kartice, dakle jedna iz svake firme, a kad to tako shvatimo onda možemo dalje na testove.
E sad ako je GX2 slovila kao jedna kartica jer su je tako i prodavali a ne kao dvije onda isto tako X2 je jedna kartica makar se na njoj nalaze 2 čipa/procesora bla bla.
4870 X2 i 280 GTX su izravni protivnici, mjereni prema snazi a ne prema broju čipova/procesora bla bla.
Ovaj test pokazuje što se najjače može napraviti, i u tom trenutku mene zaboli koliko koja ima meme i koliko koja ima stream procesora i koje je koja boje, mene zanima što je bolje. U ovom slučaju je to nvidija a ja to još vidim jer imaju 50% prednosti zbog omjera 3 naprema 2 u korist nvidije.
A sad seciranje i otkrivanje svake pa i najmanje mane kod pojedinog proizvoda je besmisleno i nitko nikad neće rješit taj problem da obje strane budu zadovoljene stoga ono što bi trebali gledat je krajnji rezultat, dakle nvidija je bolja, tj njena platforma sa 3-way SLIjem, u odnosu na ATIJev CF.
E sad tko hoće u detalje neka ide meni se ne da jer nit ću takvo što kupit nit me briga, ono kaj mene zanima su cijene i isplativost a da bi htio dozu objektivnosti kad se radi ovakvo što - bi. I sa mog stajališta objektivnosti tu smislu usporedbe nema, a u smislu jačine se ne treba pričat, za to služe rezultati.