View Single Post
Staro 18.08.2008., 10:45   #27
Gradjanin
Premium
Moj komp

Gradjanin's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Ako je 280 GTX protivnik 4870 x2 onda nema veze koliko koja ima jezgri, osim naravno kako tko na to gleda...
Ja gledam prvo kao usporedbu 2 grafe koje se "natječu" a nakon toga koliko takvih ima u SLIju ili CFu, u ovom slučaju nevidija ima 3 komada a ati 2, dakle razgovora o nekom USPOREDNOM testu nema, jedino da izbace 1 GTXicu.

krivo brijes!

test je zapravo pokazna reklama danas najjacih grafickih kartica koje mozes kupiti. i kako kazes, USPOREDBA i nije neka. ali ne zato jer su to 3vs2 grafe, vec je cinjenica da su to 3vs4 graficke.

ako vec i radis usporedbu razlicitih kartica, onda moras i znati kaj usporedujes. a u ovom slucaju usporedujes TRI graficka procesora od nVidije i CETIRI graficka procesora od ATIja. jer x2 grafe su DVA NEOVISNA zasebna procesora, a ne dve jezgre,rekli bi x2 su dve grafe na jednoj plocici .

iako imam gtxce, ne navijam za nvidiju, da se to ne zakljuci iz teksta (one su samo u to vrijeme bile najbolje kaj se moglo imati, a ja sam upravo to htio ), no mora se zakljuciti iz testa, da su TRI 280ke ipak jace od cetiri 4870. problem testa je kaj jednostavno NEMOZES imati vise od tri trenutno najjaca chipa u piceku kaj se tice nVidije, a CF nema jos uvijek triple rjesenje za atija.

ali, kad smo kod perverzija...ono, ajmo najdalje kaj bi se trenutno dalo smisliti...280x2 kartica! ono, triple sli 280x2 rjesenje...SAMO sest 280 procesora na djelu...i mala dzepna nuklearka koja bi to pogonila. mozda bi crysis dogurao napokon preko 100fpsa