update.
Eh, sad vidim da mi jedan od kotrolera radi u PIO only modu, no opcija kaže da je 'DMA if available'. I kaj sad, znači da mi ne valja dvd drive?
No, pitanje. Nedavno sam nešto šarafio po mraku i denu sam nožicu malo 'pogurnuo'. Na samom čitaču. Gurao krivo kabel. Wh sad, ta je nožica otišla malkice na stranu i unutra. Na to sam je ja finim kliještima (neka mala špičasta fensi, kajjaznam) izvukao van i ispravio.
Jel moguće da sam napravio dosta štete da drive sad mora raditi u PIO modu?
stvarno sam već lud...
hvala i pozz
shoki
Citiraj:
Autor tutix
Znači Control Panel - System - tab Hardware - botun Device Manager - rastvori IDE ATAPI/ATA controllers. Desna tipka na Primary ili Secondary IDE Channel (ovisno na koji si spojio pržu) - Properties i onda tab Advanced Settings pa pogledaj jel ti radi koji uređaj u PIO modeu.
Probaj instalirat samo IDE drivere za ploču, ako ne upali Desna tipka na Primary ili Secondary IDE Channel u Device Manageru i Uninstall pričekaj da makne i restartaj komp. Pogledaj i u BIOS-u jer možeš i tamo podesit. Ali stvarno si mogao napisat koja je prža i na šta je spojena. Konzultiraj se sa PCWizard 2008.
|
a, da probam i kontrolere reinstalirat.
ma, nisam dao više podataka jer to nije specifičnost tig komada opreme, to mi je do danas normalno radilo...