Moram reci samo jedno - po logici nekih ovdje, nista nije hardverski. jer i ploca ima BIOS, sto je softver, dakle ploca nije hardver vec nekaj kaj samo neki znaju kaj...
jebote normalno da je firewall ustvari softver, sam kaj ga ovjde kontrolira hw, i zbog toga guta manje resursa! i to kaj kaze medo - pogledajte kolko zonealarm ili norton internet security gutaju resursa, tj. proc snage.
A najvise volim kad mi gpremec pocne kenjat po chipsetima/procesorima - sori stari ali intel je trenutno sto se procesora i performansi u k. i to kaj ima dobar chipset tu cinjenicu nista ne mijenja. a nForce3 250Gb nisi isprobao, i nemas pojma kakav je. e vidis, denis jest, i ja sam, i stvar je jako fajn. seres ga tak neki put da je to KOMA.
teorija da ce vatrozid neiskoristen biti u 99%, ne stoji - vani broadband nije rijedak kao kod nas, a skupe ploce, a takve one na bazi nF3 250gb jesu, nece kupiti netko sam tak. kupit ce oni kojima ili treba mrak overclocking ili firewall ili kombinacija te dvije stvari.
jedino kaj je manual na 100000 stranica i ima se kaj podesit.... no to je neizbjezno.