Bok,
nakon skoro godinu dana rada skoro pa 24/7 došlo je vrijeme za zamjenu nekih dijelova na laptopu, kao što je disk i memorija.
Sad imam problem s diskom (Seagate) šta on non-stop nešto radi?!?. Dakle, disk se nikad ne gasi u idleu jer nikad i nije u idleu. Stalno nešto čeprka (svakih par sekundi se upali lampica i ispusti neki zvuk). Do windowsa nije jer se i sa svježom instalacijom isto događalo. Probao sam i drugi disk (Hitachi) i isto je bilo.
S vremenom sam se naviknuo na to, ali...
Laptop tehnički još ima garanciju više od 2 godine, ali ne znam dal ce zezat jel sam mjenjao disk radi tih testiranja. Ne mogu im ga u servisu ostaviti na par dana skoro pa nikako.
Uglavnom, sada bi stavio više memorije. Trenutno je unutra 2x1 GB Samsung (jedan modul je dostupan od dole, a drugi je nemam pojma di).
Stavio bi 1x DDR2 RAM TRANSCEND 2GB SODIMM 200-pin, 667Mhz umjesto jednog modula. Sad vas pitam, da li je možda pametnije zamjeniti oba Samsung modula za nove Transcend (zanemarite +250kn za cijenu memorije na tren), ako bi ovakva kombinacija radila probleme?
Sad, pitanje za disk, stavio bi radi brzine neki na 7200rpm. Koji je po vama bolji, tiši, brži...kompromis (

)?
2.5'' HDD 200GB HITACHI GST Travelstar 7K200 2,5'' 7200rpm, 16MB cache, Serial ATA-150
2.5'' HDD 200GB SEAGATE Momentus 7200.2 7200rpm, 16MB cache, Serial ATA II-300
Thx.
Molim misljenje i o onom problemu s radom diska.
Ugradnju novih komponenti ce raditi ovlasteni servis (zel-cos).