View Single Post
Staro 15.08.2008., 17:56   #1
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Nadogradnja HP 8710p

Bok,

nakon skoro godinu dana rada skoro pa 24/7 došlo je vrijeme za zamjenu nekih dijelova na laptopu, kao što je disk i memorija.

Sad imam problem s diskom (Seagate) šta on non-stop nešto radi?!?. Dakle, disk se nikad ne gasi u idleu jer nikad i nije u idleu. Stalno nešto čeprka (svakih par sekundi se upali lampica i ispusti neki zvuk). Do windowsa nije jer se i sa svježom instalacijom isto događalo. Probao sam i drugi disk (Hitachi) i isto je bilo.

S vremenom sam se naviknuo na to, ali...

Laptop tehnički još ima garanciju više od 2 godine, ali ne znam dal ce zezat jel sam mjenjao disk radi tih testiranja. Ne mogu im ga u servisu ostaviti na par dana skoro pa nikako.

Uglavnom, sada bi stavio više memorije. Trenutno je unutra 2x1 GB Samsung (jedan modul je dostupan od dole, a drugi je nemam pojma di).

Stavio bi 1x DDR2 RAM TRANSCEND 2GB SODIMM 200-pin, 667Mhz umjesto jednog modula. Sad vas pitam, da li je možda pametnije zamjeniti oba Samsung modula za nove Transcend (zanemarite +250kn za cijenu memorije na tren), ako bi ovakva kombinacija radila probleme?

Sad, pitanje za disk, stavio bi radi brzine neki na 7200rpm. Koji je po vama bolji, tiši, brži...kompromis ()?

2.5'' HDD 200GB HITACHI GST Travelstar 7K200 2,5'' 7200rpm, 16MB cache, Serial ATA-150
2.5'' HDD 200GB SEAGATE Momentus 7200.2 7200rpm, 16MB cache, Serial ATA II-300

Thx.
Molim misljenje i o onom problemu s radom diska.
Ugradnju novih komponenti ce raditi ovlasteni servis (zel-cos).
FitzTN je offline   Reply With Quote