Citiraj:
Autor Bono
Bolje napisi cijene su se kretale 15 000kn za takav server. U vrijeme kada je Xeon X3320 2.5ghz FSB 1333 1800kn tesko da mozes dobiti za ovo preko 5000kn. A i problem je prodavati servere jer ih najvise trebaju firme i ne isplati im se kupovati na crno bez racuna.
|
Ma da, to sam i htio napisati jučer, da pretpostavljam da su to neki (pra)stari cjenici koji još vise po netu.. Ali gledao sam malo i cijene procesora, pa kod nas baš i nema puno ni izbora nit su cijene neke "niske". Isto tako i diskovi, vrte se oko soma kuna. Dakle 3000kn diskovi, 300kn memorija, nek je soma kuna matična+proc, a tu su još i redunantna napajanja, ma vrijedi sigurno više od 5000 i u dijelovima, a kamoli sve skupa. Mogu još i DAT-icu dobit za njega i kompletne railove i sve potrebno za montažu..
Citiraj:
Autor Nikky
Ježuš marija, on nezna šta će s tim ???
Kako nemože za file server, teško ubacit PCI - SATA kontroler ako nema na mobo?
Struje sigurno neće falit, redudantni psu.
Ako previše zviždi (pretpostavljam ventilatori odvrtili svoje) šta je blem zamjenit par ventova? Osim toga serveri se rade da dugo i pouzdano rade a ne da budu tihi.
Koji je OS sada na njemu?
|
Nema OS-a trenutno, totalno pobrisan. A dok ubacim SATA kontroler i dodatni disk, zamjenim ventilatore, već sam potrošio dovoljno da si u svoje kompove doma ugradim više diskova neg bu ovaj imao skup sa ovim SCSI diskovima koje već ima :/
Citiraj:
Autor Matesonik
Daj ti meni reci (moze i na PM), koja se to firma tako razbacuje opremom i ima li toga malo vise?
|
Ma nema, to je to.. podružnica neke firme u RH, njih tu ima tri čovjeka valjda sve skup, a svu opremu dobivaju izvana.
Citiraj:
Autor mann
Jednom sam slusao vrlo slican problem i nakraju je taj server iz moje price ostao kao file server. Firmama ga nemozes prodati jer njima treba racun, koji ti nemozes dati. Tebi doma je prevelik, prebucan, preglomazan i nakraju najbitnije preskup za odrzavati. Jedna ECC memorija ili jedan SCCSI disk nije sitnis.
On vrijedi dosta ali tko ce dati tu lovi, jako tesko ces naci kupca za realnu vrijednost.
|
Dakle poanta je da se vrtim u krug

Ovaj iz "moje priče" bi mogao ostati doma kao file server, gurnut ga u drugu sobu da ga ne čujem i kvit. Ali nekako imam osjećaj da će ići u prodaju, a ako ga nitko neće cijelog, onda dio po dio..
Ono se nisam u drugom postu šalio, da mi dođe netko i ponudi neki normalni komp u rangu ovog mojeg (dakle oko 5k kn), brzo bi se dogovorili... A zbilja vjerujem da vrijedi i više od toga.
Niš, vidim da moram lagano na oglasnik skoknut, možda se javi netko tko ima ovakav neki server pa bi si dokupio diskove, proc, memoriju i uzeo ostatak za rezervu
I naravno - hvala svima na komentarima, sad bar znam na čemu sam :P