Malo glupa tema, al evo, skupljam prijedloge
Dobio sam jedan HP-ov server iz firme koja ga je bacila kao "staru opremu", ali ono
dooh - naravno da radi sve kak treba.
E sad, grube specifikacije i problemi..
Ako sam dobro iskopao riječ je o HP Proliant ML350 G4p rack serveru, i PDF sa podosta podataka stoji
ovdje. Prvi problem ste vjerojatno skužili, riječ je o
rack serveru, a ja naravno da nemam ormar.. Manja sitnica, lako mi njega pretransformiramo u tower koji će manje smetati.
Pravi problem je u specifikaciji:
- Xeon 3,2GHz, 800MHz FSB, 1MB cache (drugi socket je prazan)
- 1GB registered DDR2 DIMM (i 3 prazna slota)
- 4 PCI-X slota od kojih se 2 koriste za mrežnu i SCSI kontroler
- 2 PCIe slota, ali samo 8x fizički
- 3x 72,8GB SCSI diskovi (10000 rpm)
- 2x 725W napajanje
Fina makina, ali neiskoristiva za išta osim storage server, barem meni. A za tu funkciju je upitno koristan jer je to samo 200GB prostora, a trebala bi mi raditi cijela ta strojčina.
Za neki gaming stroj nije jer fizički ne mogu piknuti PCIe grafičku u njega jer su slotovi x8.
Skup mi je za upgrade jer guta registered memoriju (280kn giga) i eventualno Xeon za drugi slot, al tko će ih naći za kupit uopće, i opet bu cifra kata-strofa.
I eto, sad pitam vas prisutne - što s njime? A ja ga u međuvremenu idem upogoniti, da vidim koji je OS na njemu i tak to.. Ne brinite, sigurno radi, nije izvađen iz smeća neg je samo bio obilježen za "otpis"
EDIT: još jedan simpa PDF -
ovdje (samo 1 strana, kao letak, al sve bitno piše; moj model je 356005-421, ali je rack a ne tower..)