A joj, seciraš. Ako ćemo Hause pristupom, konfa je iz hg-spota čini mi se, cijela. Pokazao je naklonost AMD/ATi proizvodima, no konfa je dosta van balansa gledajući omjer - uloženo/ dobiveno što po odabiru jedinstvenog mjesta kupovine, što dijelom po pitanju generiranja ukupnih performansi. Profit ploče u AMD slučaju ne može se izmjeriti, logičnije je uštediti koju kunu i uložiti novac u komponentu izmjerive vrijednosti - dakle grafa. Hoćeš vrijednosti u performansama ili vrijednosti u cjenovnom smislu. Sve blagodati nalaze se i na EP45 ploči, uz poznatu stabilnost Intelovih chipseta. Obzirom da čovjeku u profilu piše da je asistent snimatelja te na avataru ima, čini mi se - kameru, bavit će se video obradom a ne folding-om. Q6600 je i više nego solidna alternativa Phenomu, a takvim odabirom automatski dobiva prostora za 4850, te te tri zamjenjene komponente generiraju ukupno gledano bolji omjer uloženo/dobiveno (cpu - mb - gpu). Obzirom da je čovjek asistent snimatelja, veći su omjeri na strani mogućnosti da se radi o mlađoj osobi, što pak direktno utječe na veće omjere u mogućnosti da će se na kompu i igrati. Tome u prilog ide i što nije izabrao poslovni izgled kućišta već gamerski. U tom slučaju najviše dolaze do izražaja benificije grafe, mada 4850 ima još par solidno bitnih prednosti. Zbog lokacije i konstrukcije samog threada zaključujem da se radi o osobi koja prvi put kupuje ovakav high-end komp, i ako sam u pravu - osim za posao za koji ga očito kupuje jednim dijelom, sigurno će istražiti sve blagodati "drugačijeg pogleda na svijet kroz prozor uber konfe", pa ponovo dolazimo do bagodati balansiranja konfe u smislu dobivanja prostora za bolju grafu. Znači - bolja grafa i nazivno poslovno -stabilan chipset vjerovatno će odmah naći opravdanje, a oc mogućnosti imaju ipak manje šanse za doć do izražaja, no postoje.
Bolji hladnjak u vidu aftermarket rješenja dolazi zbog velike mogućnosti da će autor threada izabrati upravo četverojezgreni procesor, koji ionako prirodno generira mnogo više topline a u videoobradi će sigurno biti dosta zaposlen. Aftermarket pobrinuti će se, osim za nešto lagodnije temperature, i za buku koju će računalo generirati u punom loadu na dulje vrijeme pa je logično eliminirati stock cooler u startu.
A kao što i sam možeš vidjeti ako pogledaš svoja quote pitanja, shvatit ćeš da sam gaming spomenuo čisto ako sam u krivu. Phenoma i ploču nisam dirao ako se čovjek stvarno bavi video obradom, čisto sam za rezervu (gaming) stavio 5000+ BE.
Nadam se da je ovo dovoljno detaljno objašnjenje...