View Single Post
Staro 13.08.2008., 06:59   #1929
Solberg
Premium
Moj komp

Solberg's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Molim pomoc

Evo imam jedan problem... u zadnje vrijeme sam imao malo vremena pa reko da isprobam malo i ja vistu. Instalirao sam Ultimate X64 SP1 i sve super sljaka, ali imam jedan problem koji ne znam kak da rijesim.... komp sve testove prolazi bez beda... i opteretim ga koliko hocu sa occt, orthos i sl i nis se ne rusi (vrtio po 6 sati orthos), ali mi ode u BSOD bar dva puta dnevno u to kad je u idle.... neki put kad surfam, neki put kad ga ostavim prek noci u leru, ujutro me doceka veliko plavetnilo itd..... citam vec 3 dana po netu i ekipa se zali na slicne probleme kod 4 GB rama i da za to ima patch koji ja nemrem instalirati jer je vec u SP1. Jedino sto mi preostane da instaliram vistu sa 2 GB, pa poslije dodam jos druga dva, jer je ekipa po netu rekla da se taj patch (koji je meni u SP1) instalira kad imas manje od 4 GB rama, pa ih poslije dodas...
E kad sam vec tu jos par pitanja... da li da instaliram drivere od asusa za chipset ili ne, isto tako da li da instaliram raid drivere jer sve to vista uredno prepoznaje ( da ne bi bilo, sve kombinacije sam probao sa svim driverima iako mi i poslije instalacije matrix storage drivera u manageru jos uvijek pisu za raid da su microsoft driveri)
Mali dodatak; memorija nije klokana, prolazi bez beda mem test, komp je bio jako stabilan u xp SP2, bios je updatean, ali mi vrag neda mira s vistom...
I jos poslijednje pitanje da li da mu dopustim update, jer mi se bsod javljao i prije i poslije upadea....
Vidio sam da je puno ekipe na netu imalo slican problem, pa vas molim ako ste imali slicnih iskustava da se skupa pojadamo i to rijesimo ak je moguce )
jer komp sa samo jedno plocicom rama radi bez beda... Hvala
Solberg je offline   Reply With Quote