Evo cuo sam se sad s inspektoricom

. kaze da kupac u jamstvenom roku ima pravo zahtijevati da se proizvod popravi (iliti otici ga reklamirati). Ukoliko se nemoze ili se neisplati, kupac onda ima pravo zahtijevati novi proizvod ili zahtjevati povrat love u PUNOM iznosu.
Primjetite da sve gore navedeno kupac ima pravo odluke. Dakle ne trgovac.
Jos mi je inspektorica savjetovala da im na onaj papir koji kaze da je proizvod neispravan, pismeno zahtjevam novi proizvod ili lovu, tako da kada dobije od trgovaca odjebnicu, mogu pokazati inspektoratu da nisu postovali moje zakonsko pravo.
A to mi se jednom dogodilo kada nisam htio proizvod koji su mi nudili. Poslao im inspektorat. Inspektorat kaze da je sve po zakonu, rekoh WTF??? nazovem trgovinu i kazu odobrena vam je zamjena za proizvod koji sam trazio.
Citiraj:
Autor buljo
Ovo sa vračanjem love je kod trgovaca ovak: zašto bi ja tebi dao svu lovu nazad ako si ti koristio moj proizvod 2 godine? Sa te strane se slažem jer ispada da na tome on nema apsolutno nikakve zarade, čak je i u gubitku, ma da je to rizik posla ali ne bi htio tad bit u koži trgovca... Ovo kak radi Hg spot da se može uzet bilokoji proizvod za tu lovu mi je skroz ok, jer i on opet ima "profita" preko marži proizvoda a bome i kupac jer nije popušio svoju lovu. Jedino šugavi optimum ne radi tako.
|
Zaboravio si reci da ako kupujes nesto u tom iznosu nikad neces pronaci proizvod koji kosta isto koliko i ovaj prvi, pa da ti nebi propala lova, jos uzmes i nadoplatis

, te im time jos ostavis dodatnu lovu
Citiraj:
Autor Pippincro
Nadam se da je jasno da trgovci ne mjenjaju sami te proizvode i ne daju oni jamstvo i garanciju vec proizvodjac samog proizvoda/glavni distributer, a preko trgovaca se to jamstvo moze ostvariti.
|
Krivo. Kada sam kupovao neku kingmax memu, u vemilu je bila ajmo reci 500kn i 3g garancije, a u H2 shopu 470kn i 5g garancije. Inace H2 je maloprodaja od eSYSa koji je uvoznik za kingmax.